Jong Almere City FC loopt in Spartaans zwaard

Jong Almere City FC heeft vandaag zijn meerdere moeten erkennen in Jong Sparta Rotterdam. Tegen de Rotterdamse beloftenploeg, die aanzienlijk hoger op de ranglijst staat, laat Almere zich evenwel van zijn beste kant zien. Het wordt uiteindelijk 3-0.

45 minuten lang bestormt de ploeg van hoofdtrainer Ivar van Dinteren Het Kasteel in Rotterdam. Het buffelt en bikkelt, verstoort de opbouw van Jong Sparta en komt zelf tot een aantal 100% kansen. Dat er na de eerste helft geen voorsprong voor Almere op het scorebord staat is opmerkelijk.

De kans van Achille Vaarnold verdient daarbij zijn eigen vermelding. Vaarnold pikt de bal op op eigen helft en zet daarna een briljante solo in richting het doel van de tegenstander. Vier spelers laat hij bij die actie de hielen zien, maar helaas strandt de actie in schoonheid.

De tweede helft lijkt de thuisploeg uit een ander vaatje te tappen en neemt het -tot ongeloof van alles en iedereen- al na twee minuten afstand. Een droge knal van Halil Dervisoglu komt als een dief in de nacht. Ondanks die tegentreffer houdt Jong Almere City FC zich overeind en dringt het de Spartanen in de tweede helft zelfs opnieuw terug.

Verder dan afgekeurde doelpunten (aan beide zijden één vanwege buitenspel), lijken de ploegen echter niet meer te komen. In de slotminuten neemt Jong Sparta afstand met twee doelpunten in de ‘dying seconds’. Doelpuntenmakers Ilas Alhaft en Youri de Winter sturen de Almeerders een ervaring rijker terug naar huis.

3 november 2018

Deel dit artikel: