Geflatteerde 0-4 nederlaag voor Jong Almere City FC

Jong Almere City heeft geen vervolg kunnen geven aan de succesreeks van de afgelopen weken. Na overwinningen op VVSB en Scheveningen, bleek HHC Hardenberg zaterdag een maatje te groot:  0-4.

Vier opgelegde kansen krijgt Almere City FC in de tweede helft om het gat met de Overijsselse ploeg te verkleinen naar 1-2. De bal wil er echter niet in en dan schrijft een onbevestigde voetbalregel voor dat de bal er aan de andere kant wel in valt. En zo geschiedde: Jurjan Mannes rondt een spaarzame aanval van de bezoekers met succes af.

Jeugdig enthousiasme en naïviteit? Het heeft er alle schijn van, want ook de openingstreffer van de middag komt uit de lucht vallen. Rick Hemmink zet na 22 minuten de eerste treffer op het bord. Trainer Ivar van Dinteren heeft er de pee in: “In dit soort duels kun je tactisch en technisch van alles doen, maar uiteindelijk gaat het om de wil om te winnen, de drive en het hart. En dat heb ik de eerste helft allemaal niet gezien.”

De aanzet tot een comeback wordt in de tweede helft dus in de kiem gesmoord. En als scheidsrechter Sam Dröge in de slotacte een penalty weggeeft aan de bezoekers uit Hardenberg, iets dat hij in de eerste helft ook al doet, dan staat er na 90 minuten een vertekende 0-4 op het jumboscreen van het Yanmar Stadion. In beide gevallen mag Rob van der Leij de penalty verzilveren.

“Ik heb me als speler te vaak moeten beroepen op excuses, dat ga ik nu als trainer niet meer doen,” aldus de oefenmeester. “Een ezel stoot zich niet twee keer aan dezelfde steen, maar ons is het kennelijk toch gelukt. Wij moeten leren wat er nodig is om dit soort wedstrijden over de streep te trekken.”

Jong Almere City FC vervolgt het avontuur in de Tweede Divisie volgende week met een wedstrijd tegen Jong Sparta Rotterdam.

27 oktober 2018