Jong Almere City FC wervelt langs Spijkenisse: 8-1!

Jong Almere City FC is sinds zaterdag de trotse koploper van de Derde Divisie Zaterdag. De ploeg van trainer Ivar van Dinteren was in het Yanmar Stadion flink op schot en stuurde hekkensluiter Spijkenisse met een 8-1 nederlaag huiswaarts. Omdat Spakenburg onderuit ging tegen ODIN’59 is de beloftenploeg nu lijstaanvoerder.

De equipe van Van Dinteren begon scherp aan de wedstrijd, wat al na 4 minuten resulteerde in de 1-0 door Khalid Tadmine. Kenneth Aninkora tekende met een schot via de binnenkant van de paal voor de 2-0.

Vier minuten na de goal van Aninkora schoot Tadmine zijn tweede van de middag binnen en Sherjill Mac-Donald bracht na een half uur de 4-0 op het scorebord. De aanvaller speelde voor het eerst – na lang blessureleed – weer 90 minuten mee.

Daar bleef het niet bij in het Yanmar Stadion. In de eerste helft zou de scoringstune nog tweemaal klinken. Tarik Evre kopte een corner binnen en vlak voor rust schoot Aninkora met zijn tweede van de middag de 6-0 tegen de touwen. Een bijzonder prettige ruststand.

Vlak na de thee redde Van Axel-Dongen de eer voor Spijkenisse door eenvoudig de 6-1 binnen te schieten. Silvester van der Water deelde ook nog mee in de feestvreugde door de laatste twee Almeerse treffers voor zijn rekening te nemen: 8-1.

Jong Almere City FC stijgt, mede door het verlies van Spakenburg, naar de koppositie in de Derde Divisie Zaterdag. Volgende week gaat de beloftenploeg op bezoek bij ONS BOSO Sneek in Friesland.

Foto: Khalid Tadmine en Silvester van der Water vieren de ruime overwinning op Spijkenisse; Redactie Almere City FC

21 oktober 2017

Deel dit artikel: