O17 beloont zichzelf te weinig in kansenfestival

Go Ahead Eagles O17 - Almere City FC 017

De jongens van O17 wonnen vandaag verdiend met 2-3 van Go Ahead Eagles. Dat had een nog veel grotere uitslag kunnen én moeten zijn. Almere City had de betere voetballers in huis, wilde echt voetballen en creëerde veel aanvallen en kansen. Maar Almere City was soms ook slordig en nonchalant. 

In de eerste helft koos Almere City vaak voor de lange bal naar voren. Het middenveld werd te weinig betrokken in het spel. Go Ahead speelde behoorlijk verdedigend en kwam er aanvallend nauwelijks aan te pas. Toch viel tegen de verhoudingen in de 1-0 uit een voorzet van rechts. Almere City hield het hoofd koel en bleef aanzetten. Nog geen tien minuten later was de stand weer gelijk door een afgeslagen bal uit een corner.

In de tweede helft kwam er echt veel ruimte om te voetballen. Door het middenveld aan te spelen kwam er meer rust in de opbouw. Dat resulteerde in veel kansen. Ook nu is het weer Go Ahead dat wel scoort. Een eigen doelpunt van een Go Ahead-speler zet vlak daarna de stand weer gelijk. Almere City blijft er in geloven en Go Ahead kan het conditioneel en voetballend steeds minder bijbenen. Door een mooi uitgevoerde aanval valt dan de verlossende 2-3.

Verdedigend stond het goed vandaag. De boys van Almere City doen zichzelf deze middag echter te kort door niet met veel meer doelpunten verschil te winnen. 

 

Opstelling: Magdiel (k), Joël, Ryan, Noël, Stije, Jason, Marcelencio, Reinoud (70’ Geviljo), Jeffry, Vinsley, Guillermo (60’ Salim)

Wissels: Kennis (k), Jason (k), Jochem, Geviljo, Mike, Salim

Scoreverloop:
18’ 1-0
27’ 1-1 Ryan
55’ 2-1
60’ 2-2 e.d.
63’ 2-3 Vinsley

Bijzonderheden:
30’ gele kaart Jason

10 november 2018

Deel dit artikel: