Pechdag voor de Almere City Football Academy

Vandaag is zo’n dag waarbij het niet mee zit. O15 en O17 spelen allebei sterke wedstrijden, maar helaas worden er geen punten gepakt.

City O17 begint de wedstrijd met een creatieve opstelling. Er zijn ongekend veel blessures bij het team en daarom heeft trainer Jason Oost drie spelers van O15 meegenomen. Een mooie kans voor de mannen om te laten zien wat ze kunnen en dat blijkt. Younes Ahrouch staat in de basis en pakt zijn kans. Als niemand wat had gezegd, was het niemand opgevallen dat hij jonger is dan de rest. Met een sterke prestatie mag zijn basisdebuut bij O17 dan ook als succesvol genoemd worden.

Vanaf minuut één is City de betere ploeg in de wedstrijd tegen NAC Breda. De O17 speelt continu op de helft van NAC, maar helaas hebben de bezoekers aan één kans genoeg voor een doelpunt. City blijft erin geloven. Er wordt ongelooflijk gestreden, maar in de eindfase wilt het maar niet lukken.

De eindfase van de wedstrijd is in zicht en de keeper staat net iets voor zijn goal. De bal gaat hoog met een boogje richting het doel. De keeper kan er niet bij en de bal komt onderkant lat het doel in, stuitert achter de lijn en de Academy ontploft. Daar is de 1-1!

Helaas schudt de grensrechter schudt de wijsvinger dat de bal niet over de lijn is. Het advies wordt door de scheidsrechter overgenomen. Onterecht, zo blijkt later. Voor deze wedstrijd blijkt dat echter de 'back-breaker'. City is nog feest aan het vieren, terwijl het spel dus gewoon verder gaat. Een lange bal op de NAC-aanval resulteert op één-op-één met de keeper en de 0-2, waardoor NAC Breda onterecht van City O17 wint.

SC Heerenveen is net een maatje te groot voor City O15
OokCity O15 speelt een goede wedstrijd tegen sc Heerenveen. De tegenstander is echter een maatje te groot voor de jongelingen.  Normaal baal je bij een verloren wedstrijd, maar bij deze wedstrijd is het anders. O15 heeft namelijk een goede wedstrijd op de mat gelegd en iedereen kan zien dat er een goede stijgende lijn in zit! Zo waren er ook een paar individuen die sterke ontwikkelingen laten zien, zoals Sjors Helenklaken.

Helaas mondde deze wedstrijd wel uit in een 0-4 nederlaag, maar iedereen heeft alles gegeven! De mannen mogen met een opgeheven hoofd het veld verlaten. 

3 november 2018

Deel dit artikel: