O17 toont veerkracht tegen Willem II

 Willem II - Almere City 017 (tussenronde beker) - 29 september 2018

In de eerste 10 minuten domineerde het elftal van Willem II de wedstrijd. Het team uit Tilburg zocht direct goed de diepte en de aanvallers gaven snel ballen voor. Dat resulteerde in twee behoorlijke kansen. Door goed verdedigend werk aan Almeerse kant bleef een snelle achterstand uit. Langzamerhand kreeg Almere City meer grip op de wedstrijd en zetten de boys een aantal goede aanvallen op. Rond de 20e minuut kregen de Almeerders zelfs een penalty maar de Tilburgse keeper zat er goed bij en de stand bleef op 0-0 staan. Almere City bleef druk zetten en een mooie balverovering op het middenveld en een steekpass richting aanvaller Guillermo zorgde in de 24e minuut voor de 0-1 voorsprong. Vijf minuten later volgde een mooie voorzet vanaf de rechterkant en de bal kwam wat ongelukkig tegen de voet van een Willem II-verdediger. Een eigen doelpunt zorgde dus voor de 0-2. 

Tegen het eind van de eerste helft bleef verdediger Jochem op het gras liggen nadat hij in een duel een knie tegen zijn hoofd kreeg. Helaas moest hij het veld voortijdig verlaten. In het ziekenhuis bleek dat hij een hersenschudding had. 

De extra lange rustpauze had Willem II kennelijk goed gedaan. Met een extra man op het middenveld kregen ze de grip op de wedstrijd weer terug. Ze konden makkelijk de vrije man vinden en Almere City had daar niet direct antwoord op. In de 64e minuut kwam Willem II terug in de wedstrijd door te scoren uit een vrije trap. Met kansen over en weer bleef het ook deze bekerwedstrijd spannend tot de laatste seconde. In de 79e minuut kwam Willem II op 2-2 en leek de wedstrijd, net als in de eerste bekerronde tegen VVV Venlo, beslist te worden door penalty's. Met de allerlaatste seconden op de klok zette Almere City nog een keer aan. Een schot vanaf de linkerkant bleek te hard voor de Tilburgse keeper, hij liet 'm los en aanvoerder Jeffry was er als de kippen bij. Via de rebound maakte hij de 2-3. 

De mannen van trainer Jason Oost en assistent-trainer Kofi Mensah toonden veerkracht deze wedstrijd. Op naar de volgende ronde dus!

Opstelling:
Jason Fitz-Jim (k), Joël, Stije, Noël, Jochem (41’ Tyrese), Milan, Jason de Groot (75’ Soufiane), Marcelencio, Jeffry, Vinsley en Guillermo

Wissels: Magdiel (k), Kennis (k), Mike, Soufiane, Salim, Tyrese

Uitslag: 2-3

Scoreverloop:

24’ 0-1 Guillermo

29’ 0-2 e.d.

64’ 1-2

79’ 2-2

80’ 2-3 Jeffry

Gele kaart: Noël

30 september 2018

Deel dit artikel: