Dankerlui verrast met overstap naar Ajax

Almere City C1-speler Damil Dankerlui maakt volgend seizoen de overstap naar de jeugdopleiding van Ajax. Nadat de talentvolle spits een oefenstage bij de Nederlands recordkampioen afwerkte, werd hij uitgekozen.

,,Ik ben echt blij verrast”, vertelt Dankerlui nog enigszins verbaasd. ,,Ik had het niet verwacht dat ze mij zouden uitkiezen. Ik trainde weliswaar mee, maar dat doen wel meer jongens.”

Afgelopen vrijdag kreeg de spits het goede nieuws te horen van zijn trainer Patrick Bal. ,,Ik was naar de zaalvoetbalwedstrijd van mijn trainer. Na de wedstrijd riep de trainer mij naar zich toe en toen vertelde hij het mooie nieuws. Ik kreeg op dat moment geen woord meer uit mijn mond. Ik was er gewoon helemaal stil van. Iedereen is trots op mij.”

,,Ik hoop het seizoen bij Almere City zo goed als mogelijk af te sluiten. We staan nu op de zevende plaats. Als we nog een paar wedstrijden winnen, kunnen we nog enkele plekken op de ranglijst stijgen. Ik ga in ieder geval mijn stinkende best doen in de resterende duels.”

Dankerlui is de tweede jeugdspeler uit de jeugdopleiding die de overstap naar Ajax gaat maken, nadat City dit seizoen de samenwerking met Ajax intensiveerde. Damian van Bruggen ging hem voor. Beiden komen volgend jaar uit in dezelfde leeftijdscategorie. ,,Ik denk dat ik volgend jaar in de B2 kom”, vervolgt Dankerlui. ,,Ik wil mij bij Ajax sowieso verder ontwikkelen als voetballer.”

Door Wesley Verboom

(Fotobijschrift: Damil Dankerlui (links) gaat volgend jaar naar Ajax. Rechts zijn trainer van de C1 Patrick Bal. Foto: Redactie Almere City.)

3 april 2011

Deel dit artikel: