Selectie werkt eerste training af in Griekenland zonder Mirani, Francis

De eerste veldtraining van Almere City FC in Athene is achter de rug. Op het bij tijd en wijlen zonovergoten AEK Athene Academy-trainingscomplex werkten 24 voetballers zich onder leiding van hoofdtrainer Michele Santoni in het zweet voor een historische aangelegenheid: de eerste training van Almere City FC in een andere tijdzone.

Onder de Griekse zon maakte de selectie de eerste voorbereidende meters voor de confrontatie aankomende zondag met Champions League-speler AEK Athene. Onder de selectieleden bevinden zich enkele jonkies, zoals de dit seizoen in de Keuken Kampioen Divisie-gedebuteerde Sam Krant, Radinio Balker en Ruggero Mannes.

Opvallende afwezigen zijn er echter ook: centrale verdedigers Edward Francis en Damon Mirani hebben de reis naar Griekenland niet ondernomen.

Francis is na een half jaar in Almere weer teruggekeerd naar Engeland. In goed overleg met de clubleiding en Manchester City is het huurcontract met de Engels jeugdinternational beëindigd. Met Mirani is iets heel anders aan de hand: de verdediger raakte eind november in de uitwedstrijd tegen Telstar geblesseerd aan een buikspier en werkt op het Yanmar Stadion verder aan zijn herstel in de hoop klaargestoomd te zijn als op 13 januari de competitie weer hervat.

 

4 januari 2019

Deel dit artikel: