Almere City FC: een terugblik op 2018 (2/3)

2018. Wat een mooi jaar voor Almere City FC. Met de nieuwjaarsborrel in het vooruitzicht op 9 januari aanstaande, blikken wij vast terug op wat het afgelopen jaar de club allemaal heeft gebracht. Vandaag deel 2: de start van seizoen 2018-2019.

De net-niet-promotie eind mei leidt tot het vertrek van trainer Jack de Gier, die een aanbod van zijn liefde N.E.C. Nijmegen niet kan weigeren. De directie van Almere City FC countert dit door op de proppen te komen met de jonge trainer Michele Santoni. Het is de eerste baan als hoofdtrainer voor de Italiaanse Amsterdammer, die meteen uit zijn netwerk put en samen met Robert Maaskant een samenwerkingsverband met AS Roma aan gaat. Edoardo Soleri en Moustapha Seck voetballen als resultaat daarvan tot en met juni 2019 in Flevoland.

Ole Tobiassen en Ivar van Dinteren vormen het technische team, samen met Santoni. Van Dinteren doet dit onder andere op basis van een zeer succesvolle periode: de oefenmeester promoveert met het beloftenteam naar de Tweede Divisie. Een prestatie van formaat.

Op 29 juni krijgt Nederland de nieuwe naam van de eerste divisie te horen. De meest spannende competitie van Nederland gaat voortaan door het leven als de Keuken Kampioen Divisie. In de reclamespot van Almere City FC voor het nieuwe seizoen wordt daar handig aan gerefereerd: If you can’t stand the heat, get out of the kitchen.

Voor de wind
Van januari tot en met de seizoenstart gaat het Almere City FC voor de wind. Dat de businesszijde van het Yanmar Stadion zich exponentieel goed ontwikkelt, zien de businessclubleden in maart met eigen ogen. De uitbouw van de VIP-tribune wordt dan in gebruik genomen en ook die zit regelmatig overvol. De businessclubleden vermaken zich prima bij het Yanmar Stadion. Als vanouds zijn zij in de weer met sportieve activiteiten (smashing business, running business en scoring business), maar ook zijn zij niet te beroerd erop uit te gaan voor mooie fieldtrips. De boottocht naar Volendam, in combinatie met een geweldige partyboot van de supporters, zal menigeen zich nog lang heugen.

Wanneer in juli de sponsorcontracten moeten worden verlengd, blijkt Almere City opnieuw in staat nagenoeg alle overeenkomsten te continueren. Ook worden een aantal nieuwe mooie overeenkomsten gesloten. Vanaf juni rijden selectie en staf in Mini’s van Ekris/BMW. De blitse middelgrote vierwielers vervangen het Mercedes-wagenpark, alhoewel Stern wel partner bij de club blijft. Ook Main Energie blijft aan als partner, alhoewel de shirtsponsor ervoor kiest om van de voorkant van het shirt te verdwijnen. Het Brabantse Hit Profit springt medio augustus in het gat dat hiermee wordt gecreëerd. De Brabantse onafhankelijke inkoopcombinatie voor ondernemend Nederland op het gebied van energie, verzekeringen en telecom tekent voor twee seizoenen. ,,De club Almere City FC staat er positief op in heel Nederland. Dankzij de meest recente play-offs om promotie is de club definitief op de kaart gezet. De ambities, die de club heeft uitgesproken voor de aankomende drie seizoenen, maken dat wij gretig zijn om onderdeel uit te maken van de geschiedenis van de club. Die geschiedenis begint nu, met één van de meest spannende competities in jaren,” laat directeur Colas van de Valk optekenen.

Bij de eerste competitiewedstrijd van Almere City FC (uit bij Jong AZ) knalt het ronde logo de woonkamers van de televisiekijkers binnen. Hit Profit ziet het shirt, dankzij de mooie sportieve prestaties, bijna wekelijks terug op nationale live televisie bij FOX Sports.

Op de achterkant van het shirt zijn geen veranderingen te constateren: Ultimum verlengt en breidt de samenwerking zelfs uit met IT-ondersteuning en natuurlijk prijkt Kroonenberg Groep als vanouds op de tricots. Nieuw is de toevoeging van mouwsponsor EasySlim, dat landelijk hard aan de weg timmert met afslankstudio’s met een hoofdkantoor in Almere en zich graag met het topsportklimaat bij City associeert.

Morgen het laatste deel: over de successen op de tribune en de hoopvolle toekomst.

 

Foto's: Ron Baltus / sportshots.pro

27 december 2018

Deel dit artikel: