De cijfers achter City: Jong PSV, een ploeg in vorm

Vanavond speelt Almere City FC de laatste wedstrijd voor de winterstop. De mannen van trainer Michele Santoni nemen het op tegen Jong PSV, de beloftenploeg van de koploper uit de Eredivisie. Aan Almere City FC de taak om deze enerverende eerste seizoenshelft goed af te sluiten. Zoals iedere speelronde voorziet Remiqz ons van de nodige statistieken over het aanstaande duel.

Head to Head

Almere City FC en Jong PSV speelden tot nu toe tien keer tegen elkaar sinds de intrede van Jong PSV in de voetbalpiramide. Van deze onderlinge confrontaties wist Almere City FC er zes te winnen, hengelde Jong PSV twee keer de drie punten binnen en bleef het duel tweemaal onbeslist. Drie van de vijf uitwedstrijden bij Jong PSV werden gewonnen door Almere City FC en alleen de laatste confrontatie in Eindhoven ging verloren. Daarmee dateert de laatste keer dat Almere City FC op De Herdgang wist te winnen van 10 maart 2017 (0-1).

Beste speler Jong PSV

Net als vorige week tegen Jong Ajax is de kans aanwezig dat Jong PSV aantreedt met enkele spelers die normaal gesproken bij de selectie van het eerste zitten. Spelers als Bart Ramselaar, Dante Rigo, Mauro Júnior en Maximiliano Romero hebben dit seizoen allemaal al één of meerdere wedstrijden gespeeld voor Jong PSV. Wanneer we ons beperken tot de basiskern van Jong PSV, zien we dat rechtsback Jordan Teze momenteel de beste speler van de selectie is met een Global Player Index van 1448. Voor een verdediger heeft Teze zeer positieve aanvallende statistieken, zo scoorde Teze al drie keer dit seizoen en gaf hij evenveel assists. De jeugdinternational heeft inmiddels zijn debuut in de Eredivisie in het elftal van Mark van Bommel gemaakt.

Jong PSV in vorm

Dat Jong PSV een ploeg in vorm is, moge duidelijk zijn. Sinds 2 oktober 2018 heeft de ploeg uit Eindhoven slechts twee van de elf wedstrijden verloren. In deze elf wedstrijden scoorde Jong PSV gemiddeld 2,5 keer per wedstrijd en kreeg het 1,5 doelpunten per wedstrijd tegen.

De man in vorm is Cody Gakpo, die acht keer scoorde in zijn laatste zes wedstrijden in de Keuken Kampioen Divisie. Dit is Mark van Bommel ook opgevallen, die Gakpo vorige week al bij de selectie van PSV 1 haalde.

Analyse van Remiqz (https://www.remiqz.com/)

Foto: Jerge Hoefdraad in actie in de uitwedstrijd bij Jong PSV van vorig seizoen; Ron Baltus, www.sportshots.pro

21 december 2018

Deel dit artikel: