Overtuigende oefenzege op Willem II

Almere City FC heeft dinsdagmiddag een overtuigende 1-3 oefenzege geboekt op Willem II. In het besloten duel, dat gespeeld werd op het veld achter het stadion van de Tilburgers, waren Torino Hunte, Achille Vaarnold en Andreias Calcan trefzeker voor de equipe van trainer Michele Santoni.

,,We hebben goed gespeeld en ik heb eigenlijk alles gezien wat ik verwachtte”, zei de oefenmeester, die bijna al zijn spelers 45 minuten speeltijd gaf. ,,Dit zijn niet de makkelijkste wedstrijden. Het is immers doordeweeks en vriendschappelijk. Dat vraagt van je spelers een bepaalde concentratie en mentale weerbaarheid. Dat hebben ze heel goed gedaan en dat is een positief teken in aanloop naar de zware uitwedstrijd bij FC Oss.”

Nadat een vrije trap van Edward Francis nog net was gekeerd door doelman Michael Woud en Torino Hunte rakelings voorlangs had geschoten, was het diezelfde Hunte die na 34 minuten spelen de score opende. De rappe buitenspeler kreeg de bal op de linkerflank en schoot kruislings raak.

Met een vergelijkbare goal verdubbelde Achille Vaarnold zeven minuten na rust de score. De derde Almeerse treffer kwam op naam van Andreias Calcan. Een indraaiende vrije trap van de Roemeen verdween na 72 minuten rechtstreeks in het doel van de geslagen Tilburgse goalie. In de slotfase deed Jordy Croux vanaf elf meter nog iets terug, maar de zege van City kwam geen moment meer in gevaar.  

,,Ik ben dan ook tevreden”, zei Santoni na het laatste fluitsignaal. ,,Als we een vriendschappelijke wedstrijd spelen, heb ik het liefst een tegenstander van dit niveau. Ze kwamen misschien niet op oorlogssterkte, maar we meten ons graag met een opponent uit de Eredivisie. Dat is immers het niveau waar we naartoe willen. Daarnaast was het een nuttig duel om te zien hoe iedereen er conditioneel en fysiek voor staat.”

Zaterdagavond hervat Almere City FC de competitie met de uitwedstrijd bij FC Oss. Tickets voor dat duel bestel je door hier te klikken.

Foto: Redactie Almere City FC

13 november 2018

Deel dit artikel: