Bekende en nieuwe gezichten op eerste training

Onder stralende weersomstandigheden is Almere City FC maandagochtend officieel begonnen aan het seizoen 2018/2019. Nadat de nieuwe trainer Michele Santoni zijn manschappen middels een welkomstspeech voor het eerst had toegesproken, kon de eerste training aanvangen. Daarbij waren zowel bekende als nieuwe gezichten te bewonderen.

Tim Receveur liep rond op de club alsof hij nooit is weggeweest. Net als Ricardo Kip is hij terug op het oude nest. Een praatje met het personeel, een dolletje met de journalist van Omroep Flevoland, het voelde allemaal direct vertrouwd. Dat gevoel hadden ook de jongens die een maand geleden nog de finale van de play-offs om promotie speelden.

Maar er stonden vanzelfsprekend ook enkele nieuwe namen op het veld. Eerder deze maand maakte de club de komst van Joedrick Pupe en Bram van Vlerken al bekend en daar kwamen maandagochtend nog twee nieuwe aanwinsten bij. Ook Youri Loen (afkomstig van FC Emmen) en Stijn Meijer (afkomstig van Willem II) maakten hun opwachting.

,,Het was een lekkere training. We moeten natuurlijk nog een beetje aan elkaar wennen, maar ik heb geprobeerd zoveel mogelijk jongens direct een beetje te leren kennen”, reageert Loen. ,,Toen Almere City mij benaderde had ik direct het goede gevoel. Daarom heb ik ook de keuze gemaakt om mijn carrière hier voort te zetten.”  

Ook Meijer kon niet wachten om het veld weer op te mogen. ,,In de vakantie train je natuurlijk voor jezelf, maar dat is toch anders. Ik kon niet wachten om weer aan de slag te gaan. Dit is gewoon lekker, met je nieuwe teamgenoten.”

Na een ruim anderhalf uur durende training zochten de spelers de kleedkamer weer op, om vervolgens te genieten van de gezamenlijke lunch. Dinsdag staan er twee trainingen op het programma. Om 10.00 uur en om 14.00 uur. Aanstaande vrijdag wacht de eerste oefenwedstrijd. Om 19.00 uur is SC Buitenboys de tegenstander.

Foto's: Ron Baltus, www.sportshots.pro 

2 juli 2018

Deel dit artikel: