Almere City FC contracteert Joedrick Pupe

Joedrick Pupe heeft zijn handtekening gezet onder een tweejarig contract bij Almere City FC. De 21-jarige Belgische verdediger komt over van KV Kortrijk.

Pupe begon op vijfjarige leeftijd met voetballen bij Club Brugge en speelde bij die club tot zijn achttiende. De afgelopen drie jaar stond hij onder contract bij KV Kortrijk. De linksbenige centrale verdediger is een snelle speler, die beschikt over een goede passing en die de duels bovendien niet schuwt. In maart liep hij al vier dagen stage in het Yanmar Stadion.

,,Mijn eerste indruk van Almere City FC is dan ook erg goed. Het voelt heel familiair. Ik werd tijdens mijn stageperiode direct in de groep opgenomen en kijk ernaar uit om voor deze mooie club te gaan spelen”, vertelt Pupe. ,,Mijn doel is om zoveel mogelijk minuten te maken en mezelf te bewijzen. Uiteraard wil ik met het team zo goed mogelijk presteren.”

Algemeen directeur John Bes: ,,Joedrick is een talentvolle speler die wij zowel tijdens zijn stageperiode als tijdens zijn wedstrijden in België veel hebben gevolgd. Wij hopen en verwachten dat Joedrick met zijn kwaliteiten prima past bij het Nederlandse voetbal en zich net als de club zal kunnen ontwikkelen tot een solide Eredivisie-speler.”
 

27 juni 2018

Deel dit artikel: