'We moeten weer vol aan de bak'

Almere City FC maakt zich op voor de return in de eerste ronde van de play-offs tegen MVV Maastricht. De ploeg van trainer Jack de Gier staat er dankzij de 1-3 zege in Limburg goed voor, maar binnen de selectie beseft iedereen zich dat de klus nog niet geklaard is. ,,We moeten weer vol aan de bak. Dat gaan we ook doen en daar ligt de focus op”, aldus De Gier.

Natuurlijk geeft de sterke prestatie op bezoek bij MVV vertrouwen voor de wedstrijd van zaterdagavond (18.30 uur), maar De Gier weet dat juist nu scherpte en concentratie vereist zijn. ,,De strijd is nog niet gestreden. Ook in de Champions League hebben we gezien dat er soms gekke dingen kunnen gebeuren. Dat een ploeg die uit met 0-3 heeft gewonnen in eigen huis nog bijna alles verspeeld. Daar moeten we voor waken. In dat opzicht is het jammer dat we in Maastricht niet nog vaker hebben gescoord, want daar waren wel wat mogelijkheden toe. Maar overall mag je met een 1-3 voorsprong natuurlijk tevreden zijn.”

Het spel dat zijn ploeg afgelopen dinsdag op de mat legde, stemt De Gier tevreden. ,,We hebben gevoetbald op de manier zoals we dat voor ogen hadden. Daarbij hebben we goed gebruik gemaakt van de kwaliteiten in de ploeg. Ik vind dat we bij vlagen heel sterk hebben gespeeld. Alleen het tegendoelpunt was geheel onnodig. Dat was een leermoment.”

Dat centrale verdediger Damon Mirani de hoofdrol opeiste met een ‘perfecte hattrick’ (rechtervoet, linkervoet en hoofd) zorgde ook bij De Gier voor een glimlach op het gezicht. ,,Damon is een superprof, die er alles voor doet. Wanneer je dan zo je stempel drukt op de wedstrijd is dat alleen maar mooi. En dat met rugnummer 14 op zijn shirt”, knipoogt de trainer.

Eerder dit seizoen stonden Almere City FC en MVV ook al in het Yanmar Stadion tegenover elkaar. Destijds won de thuisploeg met 3-2. Arsenio Valpoort (2) en Ezra Walian waren trefzeker. Clubtopscorer Valpoort is zaterdagavond helaas nog niet van de partij, omdat hij kampt met een enkelblessure.

Vrijdagochtend werkte de selectie de laatste training af in aanloop naar de return, waarna de media nog te woord werden gestaan. Nu is de focus volledig gericht op zaterdagavond. Mocht Almere City FC erin slagen om zich te plaatsen voor de halve finale van de play-offs, dan is hoogstwaarschijnlijk Eredivisieclub Roda JC de volgende tegenstander. Maar dat is een zaak voor later. Eerst moet de tweestrijd met MVV tot een goed einde gebracht worden.

Wil je erbij zijn? Zorg dan dat je er snel bij bent. Verschillende vakken zijn namelijk al uitverkocht. Om tickets te bestellen klik je hier.

Foto: Ron Baltus, www.sportshots.pro

4 mei 2018

Deel dit artikel: