Koo Koekoek overleden

Met groot verdriet heeft Almere City FC kennis genomen van het overlijden van Koo Koekoek. ‘Ome Koo’, zoals hij bij de club liefkozend werd genoemd, is donderdagmiddag op 84-jarige leeftijd overleden.

Voetbal was een passie die diepgeworteld zat bij ‘Ome Koo’ en Almere City FC was zijn club. Jarenlang ontving hij voor ons de scheidsrechters en verzorgde hij samen met zijn vrouw de ontvangst van het tweede team. Ook de afgelopen jaren sloeg Koekoek geen wedstrijd van zijn geliefde club over. Hij was dan ook een graag geziene gast in onze businessclub.

Daar, in een goed gevulde businesslounge, maakte ‘Ome Koo’ afgelopen zondag bekend dat er een einde zou komen aan zijn ‘levenswedstrijd’. Zijn gezondheid ging achteruit en het gemis van zijn vrouw Nel – die in november van het afgelopen jaar overleed – viel hem zwaar. De thuiswedstrijd tegen FC Emmen was zodoende het laatste duel dat Koekoek in het Yanmar Stadion bezocht.

Wij zullen ‘Ome Koo’ missen. Vrijdagavond wordt voorafgaand aan de thuiswedstrijd tegen Fortuna Sittard een minuut stilte in acht genomen. Daarnaast dragen de spelers rouwbanden. De scheidsrechterskleedkamer in het Yanmar Stadion is inmiddels omgedoopt tot de ‘Koo Koekoek kleedkamer’.

Wij wensen familie en vrienden veel sterkte met het verwerken van dit verlies.

Team Almere City FC

29 maart 2018

Deel dit artikel: