CSC Sport en Almere City FC tekenen voor honderd procent natuurgras

CSC Sport gaat komende zomer de kunstgrasmat in het Yanmar Stadion vervangen door natuurgras. Almere City FC neemt dan afscheid van de kunstmatige ondergrond en gaat zijn thuiswedstrijden voortaan spelen op een veld dat bestaat uit honderd procent natuurgras.

Het huidige veld – dat onlangs nog werd verkozen tot beste kunstgrasveld in de Jupiler League – krijgt een nieuwe bestemming op ons sportcomplex. Het wordt het hoofdveld van de Almere City Football Academy, waarnaast een tribune wordt gebouwd met een capaciteit van ongeveer 400 plaatsen. Onze jeugdteams kunnen hier trainen en in de weekenden hun wedstrijden spelen.

De A-selectie en Jong Almere City FC gaan trainen op het natuurgrasveld dat voor het stadion ligt. De wedstrijden worden vanzelfsprekend afwerkt op de nieuwe grasmat die in het stadion komt te liggen.

CSC Sport is geen onbekende voor Almere City FC. De afgelopen twaalf jaar trokken beide partijen al met elkaar op. Toen FC Omniworld in 2005 toetrad tot het betaald voetbal zorgde CSC Sport voor de realisatie van een hoogwaardig kunstgrassysteem. ,,Sindsdien zijn we altijd met elkaar verder gegaan. Wij vinden dat een groot pluspunt aan Almere City FC en zijn blij dat we wederom het vertrouwen van de club hebben gekregen”, aldus directeur Andre Ceelen.

Voor CSC Sport is de klus in het Yanmar Stadion niet nieuw. ,,Het is vergelijkbaar met de operatie die wij in 2017 bij Sparta hebben uitgevoerd”, vervolgt Ceelen. ,,Ook op het Kasteel hebben wij het kunstgras uit het stadion verplaatst naar een trainingsveld en in het stadion een natuurgrasveld aangelegd. Daar zijn we prima in geslaagd.” Sparta koos er destijds echter voor om het natuurgras na het EK vrouwenvoetbal weer te vervangen door kunstgras. In Almere is de wijziging structureel.

Algemeen directeur John Bes: ,,Wij zien enorm uit naar het natuurgras en het is mooi om deze spraakmakende stap te kunnen maken met een partner die we goed kennen en waar we altijd prettig mee hebben samengewerkt.”

Over CSC Sport

CSC Sport is een toonaangevende partij in de aanleg van outdoor sportaccommodaties. Per jaar realiseren zij ca. 50 kunstgrasvoetbalvelden, 20 hockeyvelden en 3 atletiekbanen. CSC Sport is sinds februari 2017 onderdeel van de Ten Cate Grass Group.

Foto: Ron Baltus, www.sportshots.pro 

19 februari 2018

Deel dit artikel: