De Gier: 'Blij met groei die ploeg doormaakt'

Trainer Jack de Gier en zijn ploeg laten zich niet zo snel van de wijs brengen. Afgelopen vrijdag moest Almere City FC tegen FC Dordrecht de eerste thuisnederlaag van het seizoen slikken (1-2), maar de blik is alweer gericht op de toekomst. ,,Dit is even een tik en daar moeten we van herstellen. Maar dat is niet erg, als we met elkaar de rug rechten. We moeten nu zorgen dat we er vrijdag in Oss weer staan en daar zijn we absoluut toe in staat”, aldus De Gier.

Na vier overwinning op rij slaagden de Almeerders er tegen FC Dordrecht niet in om met de volle buit aan de haal te gaan. Daar waren wel kansen toe, maar het kwartje viel ditmaal de verkeerde kant op. ,,Als je naar de statistieken kijkt, denk ik dat wij zestig procent balbezit hadden. Maar toch verliezen we de wedstrijd. De individuele kwaliteit van Calcan beslist in dit geval de wedstrijd in het voordeel van FC Dordrecht. We hebben nog wel geprobeerd iets te forceren en zijn 1 op 1 gaan spelen. Dan moet je een beetje geluk hebben dat de bal een keer goed valt. Helaas mocht het nu niet baten.”

Bang dat de nederlaag de positieve flow doorbreekt is De Gier niet. ,,Absoluut niet. Ik hoor mensen spreken over een flow van vier wedstrijden, maar eigenlijk moet je verder kijken. Van de laatste twaalf wedstrijden hebben wij er acht gewonnen, twee gelijk gespeeld en slechts twee verloren. De groei die de ploeg heeft doorgemaakt is fantastisch.”

Dat neemt niet weg dat er volgens De Gier wel een nieuwe situatie is ontstaan. ,,De laatste weken komen we iets moeilijker aan voetballen toe. Dat komt natuurlijk ook omdat de tegenstanders zich steeds beter op ons instellen en het gevaar proberen eruit te halen. Dat is een nieuwe situatie voor ons en daar moeten we mee leren om te gaan.”

De Almeerders zijn momenteel terug te vinden op de zevende plaats van de ranglijst. De verschillen tussen de clubs in de Jupiler League zijn echter bijzonder klein. Met enkele overwinningen stijg je in rap tempo naar de absolute top van de ranglijst, terwijl enkele nederlagen je ook zo weer terug werpen.

,,Als we van FC Dordrecht hadden gewonnen, waren we echt dicht bij de topploegen gekomen. Want bijna alle clubs boven ons hebben ook verloren. Ook dit seizoen bewijst echter weer dat het wekelijkse resultaat direct grote gevolgen kan hebben op de ranglijst.  We zijn goed aan 2018 begonnen en hebben nu een klein tikkie gekregen. Maar de prijzen worden aan het einde verdeeld. Het is nu zaak om scherp te blijven en resultaten te blijven halen.”

Kaarten voor de uitwedstrijd bij FC Oss zijn nog verkrijgbaar tot vrijdagmiddag 12.00 uur. Om tickets te bestellen klik je hier.

Foto: Ron Baltus, www.sportshots.pro

8 februari 2018

Deel dit artikel: