Almere City FC contracteert James Efmorfidis

Almere City FC heeft James Efmorfidis vastgelegd. De 21-jarige middenvelder tekent een contract dat hem tot de zomer van 2020 aan de club bindt. ,,Daar spreekt vertrouwen uit en ik ben er enorm blij mee. Ik ga het thuis met de familie vieren”, vertelt de in Griekenland geboren voetballer.

Efmorfidis speelde het afgelopen half jaar in Jong Almere City FC en maakte vlak voor de winterstop de overstap naar de A-selectie. ,,Ik ben in de zomer op eigen initiatief naar Ivar van Dinteren (trainer beloftenploeg red.) toegestapt en ik heb gevraagd of het mogelijk zou zijn om een kans te krijgen bij Jong. Dat ging nog veel beter dan verwacht. Dat is natuurlijk mooi, maar dit moet de opstap zijn naar meer. ”

Over zijn doelen voor de komende tijd is de talentvolle middenvelder bescheiden. ,,Natuurlijk zou het mooi zijn om minuten te krijgen in de Jupiler League. Net als iedere voetballer ga ik voor het beste. Daarom wil ik mezelf iedere training opnieuw bewijzen. Daarna is het aan de trainer om te beslissen of ik de kans krijg.”

Trainer Jack de Gier is blij met het vastleggen van Efmorfidis. ,,Met James beschikken we over een talentvolle speler, die technisch sterk is. Het is een jongen met potentie, die in het afgelopen half jaar al heeft laten zien wat hij in zich heeft.”

Algemeen directeur John Bes reageert verheugd op het vastleggen van Efmorfidis. ,,James is bij ons op de radar gekomen als een zeer groot talent. Dat heeft hij bij Jong Almere City nogmaals laten zien en dat is inmiddels beloond met een plek in de A-selectie. Het is mooi dat we dit nu ook kunnen bekrachtigen met een contract voor 2,5 jaar. James is een perfect voorbeeld van talentherkenning en -ontwikkeling bij onze club.”

Foto: Redactie Almere City FC

3 januari 2018

Deel dit artikel: