Spelers en staf beleven prachtige dag bij Only Friends

Voetbal en plezier stonden woensdag centraal bij het bezoek van de selectie van Almere City FC aan Only Friends. Bij deze sportclub – speciaal voor kinderen met een verstandelijke of lichamelijke beperking – werkte de ploeg van trainer Jack de Gier een training af, alvorens de spelers mengden onder de sportende kinderen.

De ochtendtraining werd geleid door voormalig profvoetballer Sonny Silooy en enkele jongeren van Only Friends. Na de warming-up en verschillende pass- en trapoefeningen volgde een uitgezet circuit met allemaal voetbalspellen. Het betrof een race en dus zat het met het fanatisme van de spelers wel goed. Dat Tom Overtoom zijn podiumplek (eerste) moest delen met twee keepers (Roy Pistoor en Chiel Kramer) zorgde voor de nodige hilariteit.

Na een indrukwekkende presentatie over Only Friends mengden de spelers zich onder de sportende kinderen. Zo lieten onder meer Calvin Mac-Intosch en Kevin Brands de heupen swingen met streetdance, deden Damon Mirani, Leeroy Owusu en Arsenio Valpoort mee aan een kickbokstraining en doken Ezra Walian, Khalid Tadmine en Anass Ahannach in het zwembad om te leren duiken.

Het leidde tot veel lachende gezichten en de honderden kinderen op het werkelijk schitterende sportcomplex genoten van de sportieve middag. ,,Het is heerlijk om met die kinderen rond te hobbelen”, straalde Roy Pistoor. ,,Als je ziet hoe ze lopen te stralen, dat is puur genieten.”

De Gier sloot zich daar volledig bij aan. ,,Het is geweldig om te zien hoe iedereen in beweging is. Ik ben heel erg onder de indruk van de accommodatie en verhaal erachter. Er is hier echt iets moois neergezet, waar een hoop bloed zweet en tranen in zitten. Het resultaat mag er wezen. Plezier is een belangrijke drijfveer. Niet alleen voor kinderen met een beperking, maar voor iedereen. Waarom ben je ooit begonnen met sporten? Omdat je het leuk vindt. Dat zie je vandaag wel terug.”

Only Friends begon in het jaar 2000 met acht leden. Inmiddels is de teller de 600 gepasseerd. Een prachtige sportclub met als slogan: ‘Je bent goed zoals je bent.’ Spelers, staf en medewerkers van de club kijken terug op een prachtige middag met alleen maar vrienden. Oftewel: Only Friends! 

9 november 2017

Deel dit artikel: