Almere City FC blijft steken op 2-2 gelijkspel tegen AFC

Op sportpark Goed Genoeg heeft Almere City FC de vijfde oefenwedstrijd van het seizoen 2018/2019 met 2-2 gelijkgespeeld tegen AFC. De Amsterdamse club, uitkomend in de Tweede Divisie, kwam in de eerste helft op een 2-0 voorsprong. De ploeg van trainer Michele Santoni wist daarna ook nog tweemaal het net te vinden, maar een zege zat er niet meer in. 

Tim Receveur nam beide Almeerse treffers voor zijn rekening. De 2-1 schoot hij binnen vanaf de penaltystip en vlak voor tijd schoot de middenvelder van een meter of twintig ook de gelijkmaker tegen de touwen. ,,Wat deze wedstrijd ons heeft geleerd? Dat het nog niet goed genoeg was”, zei de doelpuntenmaker na het laatste fluitsignaal.

,,Wij willen iedere wedstrijd winnen. Dat geldt in de competitie, maar zeker ook in de voorbereiding tegen een ploeg die een divisie lager speelt. Ik ben dan ook nog niet tevreden en dat gevoel zullen alle jongens in de groep hebben”, aldus Receveur.

In het eerste bedrijf koos trainer Michele Santoni ervoor om veel jonge jongens aan het werk te zien. Zij hadden het niet gemakkelijk tegen de opponent uit Amsterdam. ,,Maar voor die jongens was dit natuurlijk wel ook heel leerzaam”, weet Receveur. ,,AFC heeft echt een mannenploeg. Het is nuttig om dit soort duels te spelen.”

De middenvelder hoopt dit seizoen een belangrijke rol te kunnen spelen voor zijn ploeg. ,,Het doel van de club is om het weer beter te doen dan vorig seizoen. Daar wil ik graag mijn steentje aan bijdragen. We weten dat er nog werk aan de winkel is, maar daar is de voorbereiding ook voor.”

XI Almere City FC eerste helft:
Kramer, Vaarnold, Van Vlerken, Bensabouh, Goseling, Brobbey, Krant, Vossebelt, Balker, Vos, Walian.

XI Almere City FC tweede helft:
Plattel, Mirani, Hammouti, Meijer, Blackson, Loen, Ahannach, Hoefdraad, Van Hilten, Receveur, Kip.

Foto: 'Pezen in de Randstad'. Almere City FC op bezoek bij AFC, met op de achtergrond de hoge kantoorpanden van de Zuidas.

17 juli 2018

Deel dit artikel: