Almere City FC houdt De Graafschap op 1-1, Eredivisie blijft lonken!

Silvester van der Water heeft Almere City een kansrijke uitgangspositie bezorgd in de finale van de play-offs om promotie naar de Eredivisie. Voor het oog van ruim 3400 toeschouwers kopte de razendsnelle aanvaller na 86 minuten de 1-0 binnen, maar de wedstrijd eindigde in mineur na rood voor Tom Overtoom en een benutte strafschop van De Graafschap: 1-1. Desondanks is de kans op promotie dichterbij dan ooit. 

Zondag reizen ruim 550 supporters mee naar Doetinchem om in de allesbelissende finale het elftal van trainer Jack de Gier te steunen. ,,Koppen omhoog mannen. Zondag staan we er weer en flikken we het", sprak de trainer direct na het laatste fluitsignaal zijn toch wat teleurgestelde spelers moed in. ,,Ik geloof nog heilig in promotie."

Met zijn treffer beloonde Van der Water zijn ploeg, die na rust beduidend beter aan voetballen toe kwam. De formatie van trainer Jack de Gier groeide in de wedstrijd en kreeg voor de 1-0 ook al kansen om de score te openen. Zo ging een spectaculaire omhaal van Javier Vet maar net over.

Extra zuur voor de Almeerders was dat Blom, die De Graafschap in de extra tijd dus een strafschop gaf, enkele minuten eerder de bal op de stip weigerde te leggen na een duidelijke handsbal van Lars Nieuwpoort. Tevens verzuimde de arbiter bij de 1-0 voorsprong om een tackle op een doorgebroken Overtoom op waarde in te schatten, omdat de bal uiteindelijk bij Sherjill MacDonald terecht kwam. Hij plaatste het leer echter op het dak van het doel. 

Ondanks de zeer late tegengoal maakt Almere City nog steeds kans op de Eredivisie. Zondag om 16.45 uur, op de Vijverberg, moet het gebeuren! Tegen Roda JC (1-2 uitzege) heeft de formatie van De Gier bewezen dat het kan scoren in uitwedstrijden. En dat is precies wat er dankzij de eindstand in het Yanmar Stadion moet gebeuren.

Foto's: Ron Baltus; www.sportshots.pro 

17 mei 2018

Deel dit artikel: