Almere City FC beleeft onfortuinlijke avond bij Jong AZ

Terwijl de 2-2 in de lucht hing, maakte Jong AZ de 3-1. Voor Almere City FC betekende het vrijdagavond de nekslag, want na de derde tegengoal in de 58ste minuut was het vooral AZ dat gevaarlijk werd. Uiteindelijk prijkte er na negentig minuten een 4-1 eindstand op het scorebord.

Almere City kende op het trainingscomplex van AZ een dramatische start. De thuisploeg schoot uit de eerste de beste aanval raak. Viktor Einersson mocht vanaf de rand van het strafschopgebied vrij aanleggen. De AZ’er maakte optimaal gebruik van de geboden ruimte: 1-0.

Ondanks de vroege achterstond, herpakte de formatie van City-trainer Jack de Gier zich direct. De Almeerders waren voortdurend op de helft van Jong AZ te vinden en werden via Silvester van der Water gevaarlijk. De buitenspeler kapte na negentien minuten zijn directe tegenstander op sublieme wijze uit, maar de daarop volgende voorzet werd door niemand binnengelopen.

Enkele minuten later was Jergé Hoefdraad dicht bij de gelijkmaker. Na een heerlijke bal van Anass Ahannach trok Van der Water de bal voor op Hoefdraad, maar het lukte hem niet om te scoren. Hij stuitte op het been van een AZ’er.

Daardoor bleef het extra oppassen voor de uitbraken van de thuisploeg. Dat werd onderstreept in de 44ste minuut. Toen zette Jamie Jacobs de 2-0 op het scorebord.

Ook na rust toonde Jong AZ zich een stuk effectiever dan City. Terwijl het na de 1-2 van Sherjill Mac-Donald wachten was op de 2-2, viel de vierde goal van de avond aan de andere kant. Mees Hoedemakers schoot na 58 minuten, geheel tegen de krachtsverhoudingen in, de 3-1 tegen de touwen.

Even daarvoor kreeg de formatie van De Gier drie levensgrote kansen op de gelijkmaker, maar opnieuw zat het in sportief opzicht niet mee.

In de resterende minuten werd het nog pijnlijker voor City, dat vol op de aanval speelde. Fase zorgde voor de 4-1.

Over anderhalve week krijgt de ploeg van De Gier de kans om zich te revancheren. Volgende week zondag komt FC Emmen op bezoek in Almere.

Foto's Ron Baltus; www.sportshots.pro 

16 maart 2018

Deel dit artikel: