Comeback komt te laat voor Almere City FC

Ondanks een sterke comeback is Almere City FC er niet in geslaagd om thuis tegen Telstar een goed resultaat neer te zetten. Na een 0-3 achterstand vocht de ploeg van trainer Jack de Gier zich terug tot 2-3, maar de gelijkmaker zat er helaas niet meer in.

Almere City FC kende een bijzonder ongelukkige start in het eigen Yanmar Stadion. Na zeven minuten verdween een voorzet van Mohamed Hamdaoui via het been van Damon Mirani in het doel. Daardoor keek de equipe van De Gier al snel tegen een achterstand aan.

In het vervolg van de eerste helft gingen de Almeerders op zoek naar de gelijkmaker, maar dit resulteerde niet in uitgespeelde kansen. Het dichtst bij een treffer was Tom Overtoom, die tot driemaal toe met een afstandsschot doelman Rody de Boer testte. De keeper kwam telkens als winnaar uit de strijd. Tussendoor was Dennis van der Heijden met een kopbal nog dichtbij de gelijkmaker, maar ook zijn inzet werd gepareerd.

Daardoor stond bij rust de 0-1 tussenstand nog op het scorebord. Uiteraard hoopte de ploeg van De Gier in de tweede helft zich terug in de wedstrijd te knokken, maar al snel ging het opnieuw mis. Een perfect uitgespeelde counter werd door Andrija Novakovich tot doelpunt gepromoveerd.

Toen diezelfde Novakovich in de 57ste minuut opnieuw de trekker overhaalde leek het duel gespeeld. Niets bleek echter minder waar. Nadat Josef Kvída met een fraai afstandsschot voor de 1-3 had gezorgd, was het geloof ineens volledig terug bij de Almeerders. Toen Silvester van der Water vlak daarna ook voor de 2-3 zorgde hing een knappe comeback in de lucht. Het publiek ging er vol achter staan en er ontstonden nog enkele kleine kansjes op de 3-3. Die zou helaas niet meer vallen, waardoor de ploeg van De Gier alsnog een nederlaag moest slikken.

Een bittere pil voor de Almeerders, die niet werden weggespeeld maar door de scherpe counters van Telstar toch het onderspit delfden. In de komende weken moet City vol aan de bak om zich terug te knokken naar een klassering die goed is voor deelname aan de play-offs. Daarbij komt dat aanstaande vrijdag ook de strijd om de vierde periodetitel los barst. Dan gaan we op bezoek bij Jong AZ.

Foto's: Lenno van Dekken

12 maart 2018

Deel dit artikel: