Almere City toont lef, maar verliest met 3-2 van VVV-Venlo

Almere City FC speelde op bezoek bij VVV-Venlo met de borst vooruit, toonde lef en kwam tot tweemaal toe op voorsprong. De ploeg van trainer Jack de Gier maakte het de aanstaand kampioen van de Jupiler League bij vlagen verdomd lastig, maar uiteindelijk stapten de Limburgers toch met drie punten van het veld: 3-2.

Het duel in De Koel begon spectaculair en al na drie minuten stond de 0-1 op het scorebord. Soufyan Ahannach regaarde attent bij een te korte terugspeelbal in de defensie van VVV en schoot koelbloedig raak. Heel lang konden de Almeerders echter niet van die voorsprong genieten. Topscorer Ralf Seuntjens tikte na 11 minuten de 1-1 binnen.

Daar schrok de ploeg van Jack de Gier allerminst van. De spelers gingen uit van de eigen kracht en zochten direct weer de aanval. Dat leidde tot een vrije trap, die door de mee opgekomen Damon Mirani werd binnen gekopt. Met iets meer geluk had het vervolgens ook 1-3 kunnen worden. Ahannach zag dat keeper Delano van Crooij te ver voor zijn goal stond en schoot vanaf de middenlijn op doel. Het publiek viel al stil, maar de lat stond een juweel van een doelpunt in de weg.

Daardoor kon het even later alsnog gelijk worden. Uit een vrije trap belandde de bal in het druk bezette zestienmetergebied, waarna opnieuw Seuntjes zijn voet ertegen zette en de 2-2 op het scorebord bracht. Zodoende zochten beiden ploegen na een spectaculaire eerste helft met een gelijke stand de kleedkamers op.

Een domper voor de Almeerders was dat Mirani op slag van rust geblesseerd raakte en in de tweede helft niet meer binnen de lijnen verscheen. Yener Arica kwam voor hem in de ploeg en Javier Vet zakte een linie terug. Ook Sherjill Mac-Donald bleef in de kleedkamer achter. Hij werd vervangen door Silvester van der Water.

In de nieuwe formatie ging het opnieuw lange tijd gelijk op. De storm van de eerste 45 minuten was iets gaan liggen, maar over en weer ontstonden er nog wel kleine kansjes op succes. In het laatste kwartier – toen de thuisploeg er een slofoffensief uitperste – ging het toch nog mis voor City. De bal belandde in de 84ste minuut ietwat gelukkig bij Joey Sleegers, die vervolgens via de binnenkant van de paal raak schoot: 3-2.

Ten Voorde kreeg nog dé kans op de gelijkmaker, maar zijn inzet werd gekeerd door de doelman. Ondanks de nipte nederlaag blijft Almere City FC achtste staan in de Jupiler League. Volgende week wacht de thuiswedstrijd tegen Jong FC Utrecht.

Foto: Pro Shots / Peter van Ninhuys

7 april 2017

Deel dit artikel: