Sfeervolle en bijzondere Open Dag Almere City FC

Spaanse gezelligheid op het horecaplein, bijzondere duels op het hoofdveld en een mooie oefenwedstrijd van de A-selectie tegen Granada CF (3-3). De traditionele Open Dag van Almere City FC was weer een feestje. Met dank aan jullie, onze fans!

Toen om 17.00 uur de poorten van het Yanmar Stadion open gingen, waren de eerste klanken van Spaanse muziek al hoorbaar. Club DJ Ron van der Veen draaide op het speciaal ingerichte ‘Plaza Española’ zomerse muziek als Despasito en Que Si, Que No.

Op het hoofdveld kon de jeugd zich onderwerpen aan schietoefeningen en een snelheidstest, waarna rond zessen het officiële programma van start ging. Vanaf een goed gevulde hoofdtribune zagen de aanwezige fans een uniek duel tussen Jong Almere City FC en het eerste elftal van de Almeerse hockeyclub. Eén helft hockey en één helft voetbal. De Almeerse won het bijzondere treffen met 2-1, waarbij beiden partijen alleen tot score kwamen tijden hun eigen favoriete onderdeel.

Na de spelerspresentatie, waarbij de nieuwe aanwinsten Leeroy Owusu en Delvechio Blackson voor het eerst kennis maakten met het thuispubliek, stond het hoofdgerecht van de avond op het programma. De A-selectie nam het op tegen het Spaanse Granada CF (3-3), afgelopen seizoen nog actief in de Primera Division.

In de eerste zaten met Melanie Brandjes, Thomas van den Braak en Arjan de Bree drie supporters als hoofdcoaches op de bank. Zij maakten de hele wedstrijdvoorbereiding mee en gidsten de ploeg door doelpunten van Sven Braken, Soufyan Ahannach en Achille Vaarnold naar een 3-2 ruststand. In de slotfase van de wedstrijd zou Granada uiteindelijk nog gelijk maken.

Een reportage over de ‘coaches voor een helft’, met inside beelden uit de trainerskamer, kleedkamer en langs het veld, is nu te bekijken op Almere City TV!

Foto's: Ron Baltus, www.sportshots.pro

21 juli 2017

Deel dit artikel: