De meest gestelde vragen over de Fancard

Almere City FC stapt dit seizoen over op de Fancard. Een nieuw initiatief, waarbij supporters voor slechts € 15,00 drie thuiswedstrijden van de club in de Jupiler League gratis mogen bezoeken. Daarnaast profiteren zij van vele voordelen en kortingen bij onze partners. Ondanks dat al meer dan 1500 Almeerders de Fancard hebben aangeschaft merken wij dat er nog wat onduidelijkheden leven onder de fans. Daarom geven wij antwoord op de meest gestelde vragen.

Met de Fancard mag ik gratis naar drie thuiswedstrijden van Almere City FC in de Jupiler League. Mag ik ook zelf kiezen naar welke wedstrijden ik ga?

Absoluut! Met de Fancard mag je een ticket voor drie wedstrijden naar keuze reserveren. Wellicht wil jij naar de duels met NEC, Jong Ajax en FC Volendam of geef je de voorkeur aan de wedstrijden tegen Go Ahead Eagles, Telstar en MVV. De keuze is aan jou. Wel geldt uiteraard dat tickets verkrijgbaar zijn op basis van beschikbaarheid. Het doel van de Fancard is immers om het stadion vol te krijgen. Ook kun je er voor kiezen in één keer je drie tickets te gebruiken.

Als ik een seizoen- of clubcard bij een andere betaald voetbalclub heb, kan ik de Fancard dan nog wel aanschaffen?

Zeker! De Fancard is geen reguliere clubcard. Het betreft een persoonsgebonden lidmaatschap bij Almere City FC en de database wordt niet gedeeld met de KNVB. De Fancard kan dus prima aangeschaft worden wanneer je al in het bezit bent van een clubcard van een andere vereniging.

Als ik op vrijdagmiddag bedenk dat ik die avond naar het voetbal toe wil, moet ik dan een Fancard én een kaartje aanschaffen?

Nee, alleen de aanschaf van een Fancard is voldoende, wel moet je nog zelf een (gratis) plek reserveren. Het reserveren van een plek kan gemakkelijk online of bij de stadionkassa op de wedstrijddag. Met de Fancard heb je de mogelijkheid om drie thuiswedstrijden van Almere City FC gratis te bezoeken en kun je direct een ticket voor de wedstrijd van die avond reserveren. Bij het gebruik van je gratis ticket voor deze speelronde heb je nog 2 gratis tickets over. Daarnaast profiteer je van vele voordelen en extra’s bij de club en onze partners. Iedere wedstrijd wordt een feestje.

Is er nog kassaverkoop op wedstrijddagen?

Ja, dat is er ook. Op verzoek van de supporters is besloten om een aparte kassa te openen waar op wedstrijdavonden de Fancard wordt verkocht. Houdt er wel rekening mee dat hiervoor een formulier ingevuld moet worden en dit dus iets langer duurt dan het aanschaffen van een regulier wedstrijdkaartje. Veel makkelijker is het om de Fancard online te bestellen. Dit kan via www.almerecity.nl/fancard. Bij het bestellen van een Fancard kun je meteen een wedstrijdticket aanschaffen, de eerste drie tickets zijn hierbij gratis.

Als ik met de Fancard een plaats in het stadion reserveer, kan ik dan zelf bepalen waar ik wil zitten?

Ja, dat kan. Maar ook hier geldt dat dit is op basis van beschikbaarheid. Hoe populairder een wedstrijd is, hoe meer fans er naar het stadion komen en hoe eerder plekken vergeven zijn. Met een seizoenkaart verzeker je jezelf van een vaste plaats in het Yanmar Stadion en ben je er altijd bij! Meer informatie over de seizoenkaart vind je hier.

Heb ik een Fancard nodig om een uitwedstrijd te kunnen bezoeken?

Ja, vanaf dit seizoen heb je als supporter een seizoenkaart of Fancard nodig om in aanmerking te komen voor wedstrijdkaartjes. Dit geldt zowel voor thuis- als uitwedstrijden.

Ik heb nog een vraag, suggestie of opmerkingen over de Fancard. Hoe kan ik deze bij de club neerleggen?

Dit kan door een mail te sturen naar ticketing@almerecity.nl of door ons te benaderen via onze social media.

Foto: Ron Baltus, www.sportshots.pro 

10 juli 2017

Deel dit artikel: