Almere City begint voorbereiding met ruime zege bij Zeewolde

Almere City FC heeft de eerste oefenwedstrijd van het seizoen 2017/2018 met ruime cijfers gewonnen. Op Sportpark De Horst moest vierdeklasser VV Zeewolde er met 0-12 aan geloven. Vooral de elf spelers die in de eerste helft binnen de lijnen verschenen waren uiterst producties. Bij rust waren de dubbele cijfers namelijk al behaald: 0-10.

Trainer Jack de Gier en zijn staf stuurden in de polder twee verschillende teams het veld in. Zodoende kwamen alle selectiespelers aan voetballen toe. Daardoor konden de aanwezige toeschouwers ook de nieuwe aanwinsten Delvechio Blackson en Leeroy Owusu voor het eerst aan het werk zien. Tevens kwam proefspeler Charlie Telfer de eerste 45 minuten in actie.

In dat eerste bedrijf toonden de Almeerders aan goed combinatievoetbal te kunnen spelen. Via Jeffrey Rijsdijk, Sven Braken (3), Silvester van der Water (3), Arsenio Valpoort, Telfer en Tom Overtoom stond het bij rust al 0-10. Na rust bepaalden Soufyan Ahannach en Sherjill Mac-Donald de eindstand op 0-12.

Opstelling Almere City FC eerste helft: Pistoor, Owusu, Mirani, Van Hilten, Blackson, Rijsdijk, Overtoom, Telfer, Valpoort, Braken, Van der Water.

Opstelling Almere City FC tweede helft: Grim, Van Buuren, Mac-Intosch, Hammouti, Salasiwa, Vet, A. Ahannach, Vaarnold, Tadmine, Mac-Donald, S. Ahannach.

Jack de Gier blikte voor de camera van Almere City TV met een positief gevoel terug op de wedstijd tegen Zeewolde en de eerste trainingsweek.

Foto: Michel Zrour

7 juli 2017

Deel dit artikel: