Play-offs in aantocht: de scenario's

Het reguliere voetbalseizoen in de Jupiler League kent aanstaande vrijdag zijn ontknoping met het duel tussen Almere City FC en NAC Breda. Een absolute kraker in de strijd om plaatsing voor de tweede ronde van de play-offs. Hoe zit het precies met de nacompetitie en welke tegenstanders kan Almere City FC tegenkomen? We zetten de verschillende scenario’s op een rijtje.

Huidige stand

Almere City FC bezet momenteel de zevende plaats op de ranglijst. Omdat Jong Ajax en Jong PSV niet deelnemen aan de play-offs betekent dat een virtuele vijfde plek. Die eindklassering zou goed zijn voor het instromen in de halve finale van de play-offs. Wat dat betreft staat de ploeg van trainer Jack de Gier nog aan de goede kant van de streep. NAC Breda, de nummer zes van de ranglijst en onze aanstaande tegenstander, heeft slechts 2 punten meer. En MVV, de nummer acht, heeft slechts 1 punt achterstand op City. Er is vrijdag dus nog veel mogelijk.

Kraker in Yanmar Stadion

Het duel met NAC Breda is nog van cruciaal belang met het oog op de aantstaande play-offs. Wat gebeurt er bij welke uitslag?

Almere City FC wint van NAC: In dat geval passeert de equipe van trainer Jack de Gier de Bredase opponent op de ranglijst en stijgt naar plek zes. Daarmee is een plek in de halve finale van de play-offs gegarandeerd en zal FC Volendam de tegenstander zijn. Almere City FC speelt in dat geval eerst thuis en daarna uit.

Almere City FC speelt gelijk tegen NAC: In het geval van een gelijkspel zijn de Almeerders afhankelijk van het resultaat van achtervolger MVV, dat het in eigen huis opneemt tegen RKC Waalwijk, de nummer 10 van de ranglijst. Bij winst is RKC zeker van deelname aan de nacompetitie. MVV zal dus zeker niets cadeau krijgen van RKC.
Verspeelt MVV punten, dan is Almere City FC verzekerd van plaats zeven en daarmee een plek in de halve finale van de play-offs. In dat geval is SC Cambuur de tegenstander in de tweede ronde en speelt Almere City FC eerst thuis. Wint MVV van RKC Waalwijk dan zakt City naar de achtste plaats en speelt het al in de eerste ronde van de play-offs tegen Helmond Sport. Bij dat laatste scenario staat er eerst een uitwedstrijd in Brabant op het programma en volgt daarna de return in het Yanmar Stadion.

Almere City FC verliest van NAC: Ook in dit geval is Almere City FC afhankelijk van het resultaat van achtervolger MVV en gaat hetzelfde scenario op als bij een gelijkspel. Met als enige verschil dat een gelijkspel van MVV in dit geval ook voldoende is voor de Limburgers om Almere City FC te passeren op de ranglijst.

Play-offs

Hoewel het reguliere voetbalseizoen er na vrijdag officieel op zit, gaat het echte werk dan pas beginnen. Met de start van de play-offs breekt de strijd om promotie naar de Eredivisie weer los. Noteer de volgende speeldata alvast in je agenda:

- Eerste ronde: maandag 8 mei en vrijdag 12 mei
- Tweede ronde: donderdag 18 mei en zondag 21 mei
- Finale ronde: donderdag 25 mei en zondag 28 mei

De exacte tijden en locaties hangen af van onze eindklassering. Deze zullen we vrijdagavond na afloop van het treffen met NAC Breda zo spoedig mogelijk bekend maken via onze website. Tevens zal hier alle informatie over de kaartverkoop te vinden zijn.

Gratis naar de play-offs!

Natuurlijk wil ook jij niks missen van de ontknoping van het seizoen! Koop of verleng voor maandag 8 mei je seizoenkaart en je krijgt de tickets voor al onze thuiswedstrijden in de aanstaande play-offs helemaal gratis! Bovendien ben je dan gegarandeerd van de huidige Jupiler League-prijs, ook in het geval we promoveren naar de Eredivisie! Wacht dus niet langer en verzeker je nu van je eigen plaats in het Yanmar Stadion. Klik hier voor een seizoenkaart.

Foto: Ron Baltus; www.sportshots.pro

1 mei 2017

Deel dit artikel: