Almere City FC verspeelt opnieuw punten in slotfase

Almere City FC heeft voor de derde keer op rij een voorsprong in de slotfase uit handen gegeven. Op bezoek bij Helmond Sport verpeste Robert Braber een Almeers feestje (1-1). Daardoor is winst op NAC Breda – bij een overwinning van MVV - in de laatste competitiewedstrijd noodzakelijk om de eerste ronde van de play-offs over te mogen slaan.

Rick ten Voorde zette Almere City FC vrijdagavond na 28 minuten op voorsprong. De aanvaller werkte de bal na een fraaie combinatie tussen Gaston Salasiwa en Soufyan Ahannach in twee keer achter Helmond Sport-doelman Stijn van Gassel.

De openingstreffer luidde een aantrekkelijker laatste kwartier van de eerste helft in. Voor het doelpunt kregen beide teams weliswaar enkele kansjes, maar echt los kwam het duel tot aan de 0-1 niet.

Yener Arica kreeg vrijwel direct na 0-1 een mogelijkheid op een tweede goal. De bal bleef na een corner in het zestienmetergebied hangen, waarna Arica het leer op de pantoffel nam. Tot opluchting van het thuispubliek werd zijn inzet geblokt.

Ook Helmond Sport – dat door het winnen van de tweede periode al zeker is van deelname aan de nacompetitie - liet zich daarna zien, maar een kopbal van Yaël Eisden belandde in de veilige handen van City-doelman Chiel Kramer. Mede daardoor zochten de Almeerders met een minieme voorsprong de kleedkamers op.

Tien minuten na rust verrichte Kramer een zeer belangrijke redding. De Almeerse doelman bleef goed naar de bal kijken en hield zo de vrije Jason Bourdouxhe van scoren af. Direct daarna liet Ahannach zich weer zien, maar zijn schot spatte uiteen op de lat.

Hierna onderscheidde Kramer zich weer met een prachtige reflex na een knal van Furhgill Zeldenrust. Ondanks deze hoogtepunten bleef het spel uitermate slordig en lukte het de Flevolanders niet om te profiteren van de kansen. Daardoor kon Robert Braber in de toegevoegde speeltijd de 1-1 binnen koppen.

Op de slotdag van de competitie (aanstaande vrijdag) treft de formatie van trainer Jack de Gier NAC. Dan wordt ook duidelijk wie de Almeerders treffen in de nacompetitie en of zij voor het eerst in de clubhistorie de eerste ronde van de play-offs om promotie mogen overslaan.

Gaston  Salasiwa van Almere City schermt de bal af tijdens het duel met Helmond Sport.  Foto: Pro Shots / Marcel Bonte 

28 april 2017

Deel dit artikel: