Gelijkspel Jong Almere City FC door late tegentreffer

Jong Almere City FC had zaterdagmiddag dé kans om de koppositie te grijpen in de Derde Divisie Zaterdag, maar door een tegendoelpunt in blessuretijd bleef de ploeg van trainer Ivar van Dinteren steken op een 1-1 gelijkspel tegen Jong FC Twente. De Almeerders bezetten daardoor de derde plaats op de ranglijst.

In de afgelopen weken boekte Jong overwinning op overwinning, waardoor de ploeg inmiddels terug te vinden is in de top van de Derde Divisie. Bij aanvang van de nieuwe speelronde moesten de Almeerders alleen VVOG voor zich dulden en die club kwam dit weekeinde niet verder dan een 1-1 gelijkspel tegen ASWH.

Zodoende kon Jong Almere City FC de koppositie over nemen. Een overwinning op Jong FC Twente was daarvoor noodzakelijk. In Enschede bleef het lang 0-0, maar in de slotfase van de wedstrijd sloeg de equipe van Van Dinteren toch toe. Kenneth Aninkora was na 82 minuten trefzeker.

Een belangrijk doelpunt, waarmee de Almeerders de zege leken veilig te stellen. In blessuretijd ging het echter toch nog mis. De thuisploeg kreeg een laatste hoekschop en besloot daarbij risico te nemen. Om toch nog een gelijkspel uit het vuur te slepen werd zelfs doelman Joel Drommel mee naar voren gestuurd. Jonathan Frimann werkte de bal uit de toegekende corner binnen, waardoor er na 92 minuten een 1-1 stand op het scorebord stond.

Jong Almere City FC zakt daardoor één plaatsje op de ranglijst en staat nu met dertien punten op de derde plaats.  Spakenburg en VVOG hebben één punt meer.

Foto: Archieffoto Ron Baltus, www.sportshots.pro

2 oktober 2017