Jong Almere City FC boekt opnieuw overwinning

In de vijfde speelronde van de Derde Divisie Zaterdag heeft Jong Almere City FC een zeer verdiende 2-0 overwinning geboekt op Jong FC Groningen. De ploeg van oefenmeester Ivar van Dinteren boekte hiermee haar vierde overwinning in de Derde Divsie zaterdag en verstevigt daarmee de tweede positie op de ranglijst.

Na een gelijkopgaande openingsfase scoorde Silvester van der Water na een klein kwartier de 1-0. In het vervolg van de eerste helft kregen beide ploegen kansen maar dat leverde geen doelpunten op. Een beter spelend Jong Almere City trok in de tweede helft het spel meer naar zich toe. James Efmorfidis kreeg de grootste kans in de tweede helft om de voorsprong te verdubbelen. Zijn inzet ging echter voor open doel over.

In de 81ste minuut schoot Khalid Tadmine de verlossende 2-0 binnen, na zichzelf goed vrij te lopen in het strafschopgebied schoot hij de bal onberispelijk in de verre hoek. Jong FC Groningen verzuimde vlak voor tijd om zichzelf terug de wedstrijd in te schieten; Joël Donald miste een penalty.

Jong Almere City FC nestelt zich met deze overwinning steviger in de top van de Derde Divisie Zaterdag. Volgende week zaterdag wacht een uitwedstrijd tegen de beloftenploeg van FC Twente.

Foto's: Ron Baltus www.sportshots.pro

23 september 2017