Jong Almere City FC wint en stijgt naar veilige veertiende plaats

Jong Almere City FC heeft opnieuw een uiterst belangrijke overwinning geboekt in de strijd tegen degradatie uit de Derde Divisie Zaterdag. De ploeg van trainer René Koster was in eigen huis met 2-1 te sterk voor de beloften van FC Groningen en is daardoor naar de veertiende plaats op de ranglijst gestegen. ,,Deze positie betekent aan het einde van het seizoen handhaving. We gaan er dus alles aan doen om deze klassering vast te houden”, aldus Koster.

De Almeerders kenden zaterdagmiddag een flitsstart in het eigen Yanmar Stadion. Binnen twee minuten stond de 1-0 op het scorebord. Silvester van der Water schoot kundig raak. Nog voor rust werd de score verdubbeld door Jasper Waalkens, die een stafschop benutte. Dat deed hij met een ‘Panenka penalty’. ,,Een fantastisch doelpunt”, glimlacht Koster.

De oefenmeester kon dit weekeinde niet beschikken over Abdel Metalsi en Faris Hammouti, zijn centrale verdedigingsduo. Door de blessures van Damon Mirani en Calvin Mac-Intosch kwam het tweetal vrijdagavond al negentig minuten in actie voor het eerste elftal tegen De Graafschap.

,,Ik heb ervan genoten om Fariz en Abdel in de A-selectie te zien spelen. Daar doen we het immers voor. Jongens opleiden voor het eerste. Bovendien werd Hammouti ook nog uitgeroepen tot Man of the Match. Dat is een compliment waard. Dan is het extra mooi dat andere jongens in de beloftenploeg weer opstaan. Tom Noordhoff en Nicky van Hilten, die tegen Jong FC Groningen het centrale verdedigingsduo vormden, hebben het goed opgepakt.”

In de laatste vijf wedstrijden verzamelde Jong Almere City FC liefst elf punten, met de huidige veertiende plaats tot gevolgd. ,,We zijn echt een team geworden”, aldus Koster. ,,In de eerste seizoenshelft vonden er behoorlijk wat wisselingen plaats binnen de selectie. Nu zie je dat er meer automatismen ontstaan en het teamgevoel ook steeds sterker wordt. Het niveau in zijn totaliteit is omhoog gegaan.”

Volgende week wacht voor Jong Almere City FC de uitwedstrijd tegen Quick Boys. ,,Een prachtig duel, met misschien wel het mooiste publiek in de Derde Divisie. Ook tegen deze opponent hebben we een kans. We gaan ook daar ons eigen spel spelen. Het zou super zijn als dat resulteert in een stunt.”

Koster hoopt dat zijn ploeg de veertiende plaats kan vasthouden en zich dus rechtstreeks veilig speelt. ,,We weten dat er geregeld spelers doorschuiven naar de A-selectie, maar ik denk dat de selectie inmiddels breed genoeg is om dat op te kunnen vangen. We gaan er alles aan doen om deze klassering vast te houden.”

Foto: Jasper Waalkens en Khalid Tadmine vieren de 2-0 tegen Jong FC Groningen; Ron Baltus, www.sportshots.pro

22 april 2017