Jong Almere City houdt De Dijk op gelijkspel

Jong Almere City FC heeft dinsdagavond in eigen huis een oefenwedstrijd afgewerkt tegen De Dijk. De club uit Amsterdam, lijstaanvoerder in de Derde Divisie Zondag, werd op 1-1 gehouden. Trainer René Koster sprak na afloop over een zeer nuttig oefenduel.

,,Dit was voor ons een aardige test. De Dijk is een fysiek sterke ploeg en zoekt daarbij soms het randje op. Wat dat betreft was het een goede leeromgeving”, aldus Koster, die de de gasten via topschutter Dennis Kaars op voorsprong zag komen.

,,Wij domineerden in de openingsfase, maar daarna werd het een gelijk opgaande wedstrijd. Veel kansen werden er niet gecreëerd, maar nadat wij een verdedigende fout maakten in de omschakeling was het raak.”

Kaars haalde de trekker over. Niet zomaar een spits, want de goaltjesdief van De Dijk is vorige week op stage geweest bij Sparta Rotterdam en een winterse transfer lonkt voor hem. Ook in het doel van de gasten stond een bekende naam. Jeroen Verhoeven, de voormalig keeper van onder meer FC Utrecht en Ajax, speelt tegenwoordig in het shirt van De Dijk.

Daan Ibrahim tekende uiteindelijk voor de verdiende gelijkmaker. ,,Al met al is dat een terechte uitslag”, besloot Koster, wiens ploeg afgelopen weekend nog met 3-1 onderuit ging bij Jong FC Groningen.

Aanstaande zaterdag wacht de thuiswedstrijd tegen ODIN’59.

Foto: Archieffoto Daan Ibrahim; Ron Baltus, www.sportshots.pro

16 november 2016