Jong Almere City legt het af tegen Capelle

Jong Almere City FC is er ook in de derde competitiewedstrijd van het seizoen nog niet in geslaagd om de eerste overwinning van het seizoen te boeken. In eigen huis verloor de ploeg van trainer Rene Koster zaterdag met 0-2 van Capelle.

,,Wederom hebben we de tegenstander in het zadel geholpen door persoonlijke fouten”, baalde de coach. ,,We begonnen nog goed aan het duel en kregen na tien seconden al een goede kans, na een combinatie tussen Daan Ibrahim en Sven Braken. Eigenlijk moet je dan op 1-0 komen, maar dat gebeurde niet.”

In het laatste kwartier van de eerste helft werden de ruimtes groter. ,,Toen stond het organisatorisch niet goed”, weet Koster. ,,In de rust hebben we aangegeven dat we meer vanuit de organisatie moesten gaan spelen. Dat hielp, want ook de tweede helft startten we prima. Maar na een uur spelen kwam Capelle toch op voorsprong door slecht verdedigen.”

Vanaf dat moment zag de trainer het mis gaan. ,,Daarna hebben we een collectieve wanprestatie geleverd”, is hij duidelijk. ,,De ruimtes werden te groot, spelers liepen niet meer op hun positie en de organisatie was weg. We hebben nog wat geprobeerd te forceren met het inbrengen van een extra spits, maar liepen tegen de 0-2 aan door een verkeerde inspeelpass, die zo in de voeten van de tegenstander belandde.”

Volgende week speelt Jong Almere City FC de uitwedstrijd tegen Rijnvogels. ,,Die ploeg staat ook nog op nul punten. Maar het is duidelijk dat we nog stappen moeten maken om dan wel een resultaat neer te zetten”, besluit Koster.

Foto: Ron Baltus, www.sportshots.pro

29 augustus 2016