Eerste punt binnen voor 015

14 oktober 2017

Vitesse 015 - Almere City 015

Blij en opgelucht liepen spelers en staf deze zonovergoten zaterdag van het veld. Met het eerste punt van deze competitie op zak, kon de dag niet meer stuk.

En het punt was dik verdiend. Hard werken, teamspirit en geloof houden waren de kernwoorden in deze wedstrijd.

Vitesse begon voortvarend aan de wedstrijd en zocht nadrukkelijk de aanval. De verdediging van Almere City stond meteen op scherp. Toch lukte het de Almeerders snel meer initiatief te nemen en vooruit te voetballen. Dat leverde in de eerste helft een paar gevaarlijke situaties op bij corners.

In de tweede helft kreeg Vitesse steeds minder grip op Almere City. De Almeerders wonnen meer duels en konden af en toe goede combinaties opzetten. De 0-1 was daar het zeer terechte resultaat van. Het eerste doelpunt na 5 wedstrijden werd uitzinnig gevierd door spelers, bank, staf en ouders.

Het was alleen nog niet gedaan. In de 68e minuut scoorden de Arnhemmers alsnog de gelijkmaker. Terwijl de Almeerse captain in de 16 op de grond lag en naar zijn hoofd greep, liet de scheidsrechter doorspelen. Vervolgens kregen de Arnhemmers een vrije trap mee toen ook een Vitesse-speler door een overtreding naar de grond ging. Die vrije trap ging er feilloos in.

Ondanks deze teleurstelling zo vlak voor het einde van de wedstrijd was iedereen blij met dit punt die voelt als een opmars naar meer.

Opstelling:
Kennis, Sander, Stije, Jens, Younes, Milan Bikhan, Elaydjah, Amine, Ghillian, Shavently (36’ Pieter), Milan Brüggemann

Wissels:
Alex, Pieter, David, Roemer, Kylan, Collin