Geflatteerde nederlaag O13 tegen Ajax

Hoewel de 4-0 voor de Amsterdammers anders doet vermoeden, speelde Almere City O13 tegen Ajax een goede wedstrijd. Pas ver in de tweede helft wist de thuisclub het verschil te maken. In een prachtige ambiance (mooi veld, volle tribune, lampen aan, prachtige avondlucht) deed Almere lang mee om de punten, maar ging toch (weer) met lege handen naar huis.

Net als in de voorgaande wedstrijden start Almere sterk. De verdediging staat weer als een huis en geeft de aanvallers van Ajax geen enkele kans. Het middenveld knokt ook voor elke meter en doet niet onder voor de tegenstander, waardoor Ajax niet aan voetballen toekomt.

De aanval werkt hard maar heeft het lastig met de verdediging van Ajax. Maar toch, onder Almeerse druk levert Ajax de bal een paar keer in, waardoor City er gevaarlijk uit kan komen. De sterke laatste man van Ajax weet deze aanvallen echter steeds onschadelijk te maken. Pas in de laatste minuut van de eerste helft is er het eerste gevaar van Ajax: een vrije trap net buiten de zestien stuitert via de lat weer het veld in. Kortom: een spannende wedstrijd met weinig kansen en een terechte 0-0 ruststand.

Almere komt dan ook vol goede moed uit de kleedkamer en de eerste grote kans is ook voor hen. De bal blijft liggen voor het doel van Ajax maar Almere weet uit de scrimmage niet te scoren. Helaas is het kort daarna aan de andere kant wel raak: Just kan een corner van Ajax niet goed verwerken, waarna Ajax de losliggende bal in het doel kan tikken.

Maar City geeft niet op en gaat op zoek naar de gelijkmaker en krijgt nog een paar kleine kansjes. Aan de andere kant krijgt Ajax ook meer ruimte en creëert ook een aantal kansen. Toch waren er steeds fouten van City nodig om Ajax tot scoren te laten komen. Vooral de nummer 10 van Ajax wist zich daarmee wel raad: de maker van de 1-0 maakt er in een tijdbestek van tien minuten 2-0 en 3-0 van.

Vlak voor tijd maakt de spits van Ajax er nog 4-0 van als Almere zich vergist in de buitenspelval. Zo valt de nederlaag groter uit dan je op basis van het speelbeeld had mogen verwachten.

20 oktober 2017