Almere City FC haalt dubbele cijfers tegen Zeewolde

Almere City FC heeft tijdens de tweede oefenwedstrijd van het seizoen 2018/2019 de dubbele cijfers gehaald. Op bezoek bij provinciegenoot vv Zeewolde won de ploeg van trainer Michele Santoni met 0-10. De doelpunten werden gelijk over de beide speelhelften verdeeld.

Deze hele week is de selectie op trainingskamp. Naast de dagelijkse trainingen – die ‘gewoon’ plaatsvinden op het trainingsveld naast het Yanmar Stadion – draait het deze dagen ook om teambuilding, fitter worden en ritme opdoen.

In Zeewolde lieten de spelers zien progressie te hebben geboekt ten opzichte van de eerste oefenwedstrijd tegen SC Buitenboys (0-4). Na afloop van dat duel concludeerden zowel Santoni als de spelers dat de score eigenlijk te laag was uitgevallen. Tegen vv Zeewolde was de ploeg beter op schot.

Achille Vaarnold (foto) opende de score, waarna ook Anwar Bensabouh, Tim Receveur (2) en Ezra Walian trefzeker waren. Zij bepaalden de ruststand op 0-5. In de tweede helft voerden Stijn Meijer, Damon Mirani, Ricardo Kip (2) en opnieuw Bensabouh de score verder op.

Jonge talenten als Bensabouh, Jelle Goselink en Jesper Vos krijgen momenteel de kans om zich te laten zien aan de technische staf van het eerste elftal. Allen hebben als doel om zich via de beloftenploeg – dit seizoen uitkomend in de Tweede Divisie – definitief in de A-selectie te knokken.

Trainer Santoni concludeerde na afloop van het duel met Zeewolde dat zijn ploeg weer wat stapjes vooruit heeft gemaakt. ,,Dit zijn natuurlijk nog geen wedstrijden die je als echte test kan bestempelen. Wel is het fijn dat we vanavond vaker het net hebben gevonden. Ook het spel zag er beter verzorgd uit. We hebben de afgelopen week hard getraind en dat merken die jongens ook nog wel tijdens de oefenduels. Daarom spelen we met gemixte teams, waarbij die jongens allemaal 45 minuten speeltijd kregen. Het belangrijkste is nu immers dat ze minuten opbouwen.”

Donderdag staat de volgende oefenwedstrijd alweer op het programma. Dan zijn de zaterdagamateurs van Ajax de tegenstander. Het duel wordt gespeeld op veld 7 van ons eigen sportcomplex. De aftrap staat gepland om 19.00 uur.

Foto: Achille Vaarnold in actie; Ron Baltus, www.sportshots.pro

10 juli 2018