Strijdend Almere City mist op haar na promotie naar Eredivisie

Geknokt tot de allerlaatste minuut, een Almeerse inzet  in de slotseconden van de lijn gehaald. Op de Vijverberg was het nét niet genoeg om te promoveren naar de Eredivisie. Dankzij een doelpunt in de zeventigste minuut van plaagggeest Fabian Serrarens won De Graafschap na het eerdere gelijkspel in Almere (1-1) met 2-1 en promoveert het naar het hoogste niveau.

Met het klinken van het laatste fluitsignaal viel het doek voor Almere City FC in de finale van de play-offs om promotie. Een prachtige ontknoping, maar net niet het gewenste resultaat. Ontzettend zuur, maar tegelijkertijd mogen we als club ontzettend trots zijn. Op de strijdlust van de spelers, de inzet van alle medewerker en niet te vergeten de onvoorwaardelijke steun van jullie, onze fans! Met de afgelopen wedstrijden is Almere City FC defintief op de voetbalkaart gezet.

Net zo mooi was de massale vreugde bij de 0-1, die na 36 minuten op het scorebord werd gebracht. Een schot van Silvester van der Water werd nog gekeerd door doelman Bednarek, maar in de rebound was Jergé Hoefdraad wel trefzeker. Daarmee bracht hij de massaal meegereisde supporters (550 man sterk) in extase. Van der Water had de vreugde luttele minuten later nog groter kunnen maken, maar hij plaatste de bal op de deklat.

Een tegendoelpunt in de laatste seconden van de eerste helft gaf De Graafschap nieuw leven. Tarik Tissoudali trok de stand gelijk. Voormalig City-speler Fabian Serrarens maakte na 68 minuten de winnende: 2-1.In het restant van de wedstrijd deed City er alles aan om de 2-2 te maken. Het was zelfs heel dichtbij, toen een inzet in de slotseconden van de lijn werd gehaald.

Ondanks de nederlaag heeft Almere City FC een geweldig slot van het seizoen achter de rug, waarin het voor de eerste keer in de historie de finale van de play-offs haalde. Wat wacht is een bijzonder sterke Jupiler League, waar ook Sparta Rotterdam sinds zondag 20 mei deel van uitmaakt. De Spartanen verloren met 1-3 van FC Emmen, waardoor die ploeg voor het eerst in de historie op het hoogste niveau mag uitkomen.

We bedanken jullie voor de steun in het afgelopen seizoen en kijken nu al uit naar de nieuwe voetbaljaargang. Wij zijn Almere!

Foto's Ron Baltus, www.sportsshots.pro

20 mei 2018