Almere City FC pakt zwaarbevochten punt tegen FC Emmen

Almere City FC heeft aan de thuiswedstrijd tegen FC Emmen een zwaarbevochten punt overgehouden. De ploeg van trainer Jack de Gier kwam in het eigen Yanmar Stadion op een 2-0 voorsprong, maar FC Emmen wist de opgelopen achterstand weg te poetsen en kreeg ook kansen op meer. Uiteindelijk bleef het bij 2-2.

Het initiatief in de eerste helft lag bij de gasten uit Drenthe, maar in tegenstelling tot de voorgaande wedstrijden was het ditmaal Almere City FC dat op voorsprong kwam. Een voorzet vanaf de linkerflank bleef hangen in het zestienmetergebied, waarna Silvester van der Water er als de kippen bij was om diagonaal de 1-0 binnen te schieten.

Drie minuten later tekende Arsenio Valpoort met een beheerst schot voor de 2-0, waardoor er zelfs een comfortabele marge op het scorebord kwam te staan. Daar konden de Almeerders echter niet lang van genieten. Weer drie minuten later was het aan de andere kant namelijk ook raak. Mario Bilate kreeg de bal en schoot beheerst binnen: 2-1. De verdedigers van City bleven staan voor buitenspel, maar daar werd niet voor gefloten.

In de tweede helft stond de equipe van De Gier voor de taak om de voorsprong vast te houden en waar mogelijk uit te breiden. Daar slaagden de Almeerders niet in. Na 49 minuten was het opnieuw Bilate die gevaar stichtte. Hij was enkele verdedigers te slim af en zijn voorzet vanaf de achterlijn werd door Damon Mirani ongelukkig in eigen doel gewerkt.

In het restant van de wedstrijd was vooral FC Emmen nog enkele keren gevaarlijk en liet City zich eigenlijk pas in de slotminuten weer voor het doel van Telgenkamp zien. Doelpunten vielen er aan beide kanten niet meer.

Met 40 punten is Almere City FC momenteel terug te vinden op de twaalfde plaats van de ranglijst. Aanstaande vrijdag komt Fortuna Sittard, dat derde staat, op bezoek in het Yanmar Stadion. Tickets voor die wedstrijd zijn te verkrijgen via www.almerecity.nl/tickets.

Foto's: Ron Baltus, www.sportshots.pro

25 maart 2018