Almere City FC in slotseconden voorbij Helmond Sport

Bam! Met een doelpunt in extremis zorgde Calvin Mac-Intosch vrijdagavond voor een ongekende vreugde-explosie bij de spelers van Almere City FC. In de 93ste minuut werkte de verdediger de bal uit een afgeslagen hoekschop achter de geslagen doelman Van Gassel. Daardoor won de ploeg van trainer Jack de Gier op bezoek bij Helmond Sport met 1-2!

De ontlading was niet alleen groot bij de elf spelers binnen de lijnen, ook de reserves deelden massaal in de feestvreugde. Massaal sprintten zij vanuit de dug-out naar de cornervlag om zich bij hun juichende teamgenoten te scharen. Samen met de fans kon de overwinning gevierd worden, want luttele seconden later floot arbiter Van den Kerkhof voor het laatst.

,,Ik vond het mooi om te zien hoe iedereen reageerde op het beslissende doelpunt”, straalde De Gier na afloop. ,,Dat bewijst dat het met de teamspirit wel goed zit. Het is ook onze kracht. We hebben een nagenoeg fitte selectie, de resultaten zijn er en we gunnen elkaar alles.”

Hoe anders had het kunnen zijn, want Almere City FC speelde in Helmond zeker niet zijn beste wedstrijd. In een povere eerste helft gebeurde er weinig voor beide doelen, al was de thuisploeg in de slotfase wel het gevaarlijkst. Jordy Thomassen ontsnapte aan buitenspel en had een vrije doortocht naar de goal, maar Chiel Kramer bleef rustig en bracht knap redding.

In het tweede bedrijf veranderde er lange tijd niet zoveel aan het spelbeeld en de wedstrijd leek maar niet tot ontbranding te komen. En net op het moment dat Almere City FC het initiatief meer naar zich toe leek te trekken, scoorde Helmond Sport. Uit een snelle counter schoot Giovanni Hiwat raak: 1-0.

Met een diagnoaal schot zorgde invaller Dennis van der Heijden acht minuten later voor de gelijkmaker, waarna er nog een kwartier resteerde om met de volle buit huiswaarts te keren. Veel kansen ontstonden er niet meer in die slotfase, waardoor het ernaar uit zag dat een punt het maximaal haalbare was.

Calvin Mac-Intosch dacht daar echter anders over. Diep in blessuretijd zette hij zijn voet tegen de bal na een afgeslagen hoekschop en bezorgde zijn ploeg daarmee alsnog de overwinning.

Zodoende blijft Almere City FC in 2018 vooralsnog foutloos. FC Den Bosch, NEC Nijmegen en Helmond Sport werden allen verslagen. Daardoor staan de Almeerders momenteel op de vijfde plaats in de Jupiler League. Volgende week wacht de thuiswedstrijd tegen FC Dordrecht.

Foto: Totale ontlading bij doelpuntenmaker Calvin Mac-Intosch en zijn ploeggenoten na de 1-2 diep in blessuretijd; Lenno van Dekken.

26 januari 2018