Almere City FC knallend het jaar uit tegen Eindhoven, drie goals Overtoom (5-1)

Tom Overtoom is terug na een lange periode van blessureleed. En hoe! De aanvoerder van Almere City FC luisterde zijn rentree in de basis op met een hattrick tegen FC Eindhoven. Mede door zijn drie treffers werden de gasten uit Brabant met liefst 5-1 verslagen. Zodoende sluit de ploeg van trainer Jack de Gier het jaar 2017 letterlijk knallend af en gaat City zonder thuisnederlaag de winterstop in.

Door de blessure van Damon Mirani en de schorsing van Calvin Mac-Intosch vormden Faris Hammouti en Josef Kvída het centrale duo in de defensie van Almere City FC. Gaston Salasiwa nam de linksbackpositie voor zijn rekening en het middenveld werd bezet door Javier Vet, Anass Ahannach en aanvoerder Tom Overtoom. Jergé Hoefdraad – die eveneens zijn rentree maakte na langdurig blessureleed – maakte zijn opwachting in de spits.

In deze formatie ging de equipe van De Gier sterk van start. Na dertien minuten was het Arsenio Valpoort die de bal achter doelman Swinkels prikte en de 1-0 op het scorebord bracht. Voor de aanvaller betekende dat alweer zijn dertiende treffer van het seizoen.

Helaas konden de Almeerders niet lang van die voorsprong genieten. Bij een voorzet vanaf rechts ging de bal aan alle verdedigers voorbij, waarna Jellert van Landschoot van dichtbij kon binnentikken.

City liet zich echter niet van de wijs brengen door deze tegenslag. Tom Overtoom luisterde zijn terugkeer in de basis op met een prachtig doelpunt. Nadat hij met een hakballetje zichzelf had vrijgespeeld, schoot hij van een meter of 25 hard raak. In de 41ste minuut gaf Salasiwa de stand een nog fijner aanzien door met een schot in de verre hoek voor de 3-1 te zorgen.

Silvester van der Water kreeg nog twee goede mogelijkheden om nog voor de rust ook de vierde Almeerse treffer op het scorebord te brengen, maar hij had daarbij geen succes (redding Swinkels en bal op de lat). Ook bij de start van het tweede bedrijf kreeg Van der Water nog een uitgelezen kans op het net te vinden, maar wederom stuitte hij van dichtbij op Swinkels.

In het vervolg van de wedstrijd kwam Almere City wat minder aan voetballen toe, hadden de gasten uit Brabant vaker balbezit en verdween de ‘schwung’ wat uit het duel. Hele grote kansen gaven de Almeerders echter niet weg, waardoor de 3-1 stand lang op het scorebord bleef staan.

Maar in de laatste tien minuten kreeg Overtoom het nog even op de heupen. Met twee afstandsschoten voerde hij de score eigenhandig op tot 5-1. Een prachtige rentree in de basis dus voor onze aanvoerder, die een publiekswissel kreeg en door de fans werd verkozen tot ‘Boss of the Match’.

Foto's Ron Baltus; www.sportshots.pro

22 december 2017