Almere City houdt punt over aan eerste thuiswedstrijd

Almere City FC heeft in de eerste thuiswedstrijd van het seizoen 2017-2018 gelijkgespeeld tegen FC Den Bosch. Na een sterk begin en een wonderschoon doelpunt van Gaston Salasiwa bepaalde Sven Blummel nog voor de theepauze de eindstand op 1-1.

Met een sensationeel doelpunt zette Gaston Salasiwa Almere City binnen tien minuten op voorsprong. De middenvelder krulde een vrije trap uit een onmogelijke hoek in de goal. Daarmee deed hij wat het Dennis Kaars, het topscorersfenomeen van de Amsterdamse amateurvelden, naliet: 1-0.

Daarna bracht Tom Overtoom het Almeerse publiek in verroering, maar de volley van de City-aanvoerder belandde op de vuisten van Den Bosch-doelman Nick Leijten. Daardoor kon Sven Bummel na 35 minuten de gelijkmaker voor zijn rekening nemen. De Brabander strafte een onoplettendheid in de Almeerse verdediging genadeloos af: 1-1.

Na de gelijkmaker liep het stroever aan Almeerse kant. Daarom wisselde De Gier tussen de zeventigste en 85ste minuut drie keer (Arsenio Valpoort voor debutant Kevin Brands, Achille Vaarnold voor Silvester v/d Water en Charlie Telfer voor Jeffrey Rijsdijk).

Ondanks die wisselingen bleven echte kansen tot aan de 87e minuut uit. Toen wist de defensie van Almere City ternauwernood een tegentreffer te voorkomen. Uiteindelijk bleef het daarbij.

Volgende week reizen de Flevolanders af naar Fortuna Sittard. Bij de Limburgers gaat de formatie van De Gier opnieuw op jacht naar de eerste zege van het nog prille seizoen.

25 augustus 2017