PEC Zwolle in oefenduel te sterk voor Almere City FC

Op bezoek bij Eredivisionist PEC Zwolle is Almere City FC tegen de eerste oefennederlaag van het seizoen aangelopen. De ploeg van trainer Jack de Gier ging in het MAC3PARK Stadion met 3-0 onderuit. Alle goals vielen voor rust.

Net als in de voorgaande oefenpotjes gebruikte De Gier ook dit duel om veel spelers aan het werk te zien. Er werd zodoende wederom met twee formaties gespeeld. Aan de aftrap verschenen Roy Pistoor, Leeroy Owusu, Nicky van Hilten, Damon Mirani, Delvechio Blackson, Jeffrey Rijsdijk, Javier Vet, Gaston Salasiwa, Arsenio Valpoort, proefspeler Erik Quekel en Soufyan Ahannach.

Doelman Pistoor moest helaas al snel afhaken met een hamstringblessure. Hij werd vervangen door Mike Grim. Voor PEC waren Piotr Parzyszek (2) en Younes Mokhtar trefzeker.

Na rust was het de beurt aan Grim, Kees van Buuren, Faris Hammouti, Calvin Mac-Intosch, Blackson, Vet, Khalid Tadmine, Salasiwa, Achille Vaarnold, Sven Braken en Silvester van der Water om zich te laten zien. Met een hard schot op de paal was Braken nog het dichtst bij een Almeerse treffer.

Na een uur spelen kwamen ook Tom Overtoom, Anass Ahannach en Abel Tamata nog binnen de lijnen. Laatstgenoemde houdt bij City zijn conditie op peil. In de score kwam geen verandering meer.

Trainer Jack de Gier blikte na afloop terug op het oefenduel en keek ook vooruit naar onze Open Dag, die aanstaande donderdag op het programma staat. De A-selectie speelt die avond om 19.30 uur een oefenwedstrijd tegen het Spaanse Granada CF. 

Foto: Martijn Kleingeerts, PEC Zwolle Media

18 juli 2017

Deel dit artikel: