Almere City FC verliest en begint maandag aan de play-offs

Voor Almere City FC beginnen de play-offs aanstaande maandag. Doordat de formatie van trainer Jack de Gier in eigen huis met 0-2 verloor van NAC Breda, duikelde City uit de top 7. Daardoor begint de weg naar de Eredivisie met een uitwedstrijd bij Helmond Sport. Mocht Almere City die ronde overleven, dan treffen de Flevolanders een degradant uit de Eredivisie.

Met een schuin oog gericht op het duel van MVV begonnen Almere City en NAC Breda aan de wedstrijd: met als inzet dat er bij winst in elk geval mag worden ingestroomd in de halve finales van de play-offs.

Hoewel voelbaar was dat de Almeerders wilden knallen tegen NAC, kwam dat er in het eerste bedrijf niet helemaal uit. Dat kwam mede doordat Thomas Agyepong al na zestien minuten op prachtige wijze raak schoot. Via de binnenkant van de paal krulde hij de bal achter de kansloze Chiel Kramer.

Acht minuten later kwam de doelman van Almere City wel als winnaar uit de strijd, nadat hij met de vuisten meerdere inzetten onschadelijk maakte. Tussendoor kreeg Sherjill Mac-Donald een uitstekende mogelijkheid op de 1-1, maar hij stuitte van een meter of vijf op de doelman van NAC.

Op slag van rust had de formatie van trainer Jack de Gier nog meer pech. De vrijstaande Giovanni Korte kopte uit een corner de 0-2 binnen.

In het tweede bedrijf, waarin City het lastig had, was Yener Arica het dichtst bij de aansluiting treffer. Uit een vrije trap schoot hij keihard op de paal.

In de slotfase verrichtte Kramer uiteindelijk nog een prima redding waardoor het bij 0-2 bleef. Ondanks de nederlaag kan Almere City terugkijken op een geweldig seizoen, waarin het uiteindelijk achtste is geworden en het eigen puntenrecord ruimschoots heeft verbroken.

Het seizoen kan in de komende week nog meer glans krijgen als City afrekent met Helmond Sport.

5 mei 2017