Almere City FC de mist in tegen Cambuur: 0-1

In een behoorlijk mistig Yanmar Stadion is Almere City FC er niet in geslaagd om SC Cambuur te verslaan. De ploeg van trainer Jack de Gier leverde strijd en het tempo in de wedstrijd lag hoog, maar dat bleek onvoldoende om met drie punten van het veld te stappen. Door een treffer van invaller Tarik Tissoudali stond er na negentig minuten een 0-1 eindstand op het scorebord.

In de openingsfase van de wedstrijd hadden de gasten uit Leeuwarden het meeste balbezit en de eerste mogelijkheid was ook voor de bezoekers. Omar el Baad schoot uit kansrijke positie over. Via Tom Overtoom en Soufyan Ahannach nam ook City het doel van de tegenpartij onder vuur, maar de pogingen van het tweetal waren niet krachtig genoeg om doelman Zeinstra te verrassen.

Met een perfecte sliding voorkwam Calvin Mac-Intosch, die een sterke wedstrijd speelde en terecht werd uitgeroepen tot ‘man of the match’, dat Cambuur na 19 minuten op voorsprong kwam. Vervolgens trok City het initiatief meer naar zich toe, maar ook de ploeg van De Gier wist de ban niet te breken. Daarbij hadden de Almeerders overigens pech dat de meeste arbitrale beslissingen in hun nadeel uitvielen, waar dat niet altijd terecht was.

Via Sherjill Mac-Donald (kon net niet bij de bal), Mac-Intosch (inzet van de lijn gehaald) en Ahannach (schot in handen doelman) was City na rust alsnog dicht bij de openingstreffer, maar die zou uiteindelijk aan de andere kant vallen. Een voorzet vanaf rechts werd terug gekopt en na een scrimage schoot  Tissoudali raak.

In de slotfase drong City aan, nadrukkelijk op jacht naar de gelijkmaker, maar de bal wilde er simpelweg niet in. Invaller Silvester van der Water (schot over) en Rick ten Voorde (kopbal naast) waren het dichtst bij de 1-1, maar die zou niet meer vallen.

City staat nu zevende in de Jupiler League, maar de verschillen blijven klein. Volgende week komt FC Oss op bezoek in het Yanmar Stadion.

Foto: Ron Baltus, www.sportshots.pro

18 februari 2017