Dominant Almere City FC wint in eigen huis van FC Emmen

De spelers van Almere City FC hebben de contractverlenging van hoofdtrainer Jack de Gier luister bijgezet door maandagavond in eigen huis FC Emmen te verslaan. Een dominant City, met Tom Overtoom en Calvin Macintosch als uitblinkers, nam na rust afstand: 3-1.

Met een kiezelhard schot testte Overtoom na negen minuten de keepersreflexen van Dennis Telgenkamp. De goalie van de gasten wist de bal ternauwernood tot corner te verwerken. Ook daarna bleef de formatie van trainer De Gier dwingend en kreeg het voor rust een aantal goede kansen om de score te openen.

Soufyan Ahannach was het dichtst bij een Almeerse goal in de eerste 45 minuten, maar de middenvelder raakte de paal. Direct daarna was het weer de beurt aan Overtoom, die de bal fraai drukte. Hij vond opnieuw Telgenkamp op zijn weg.

 

Daardoor konden de gasten na 38 minuten profiteren van miscommunicatie tussen City-doelman Chiel Kramer en Javier Vet. Kramer probeerde de middenvelder in te spelen, maar zag daarbij over het hoofd dat hij drie spelers om zich heen had. Henk Bos profiteerde optimaal van de fout aan Almeerse kant.

Zo’n tien minuten na rust kwamen de Almeerders terug tot 1-1 nadat Nick Bakker een schot van Gaston Salasiwa in eigen doel werkte. Daarna werd City sterker, maar de tweede goal liet – ondanks een aantal grote kansen – nog even op zich wachten. Na zeventig minuten scoorde Ahannach uit een vrije trap de 2-1.

Hoewel de Emmenaren daarna nog meer werden teruggedrongen op eigen helft bleef het tot het einde toe spannend, omdat City verzuimde om afstand te nemen. Dat deed het pas in de negentigste minuut. Silvester van der Water – koud in het veld -  zorgde uiteindelijk voor de 3-1 eindstand door vanaf de rechterkant naar binnen te komen. Hij liet met een lage schuiver Telgenkamp voor de derde keer kansloos: 3-1.

Dankzij de zege hebben de Flevolanders, die hiervoor twee nederlagen moesten slikken, weer aansluiting gevonden met de bovenste ploegen. Tevens stijgt de formatie van De Gier naar de achtste plek en heeft het maar twee punten minder dan de nieuwe nummer vijf, NAC Breda.

Silvester van der Water viert feest na de 3-1. Foto: Ron Baltus; www.sportshots.pro

6 februari 2017

Deel dit artikel: