Jong Ajax maatje te groot voor Almere City FC

Almere City FC heeft maandagavond op sportpark De Toekomst een 6-3 nederlaag moeten slikken tegen Jong Ajax. Met Kenny Tete, Jairo Riedewald, Donny van de Beek, Abdelhak Nouri en Mateo Cassiera deden er enkele bekende namen en zelfs internationals mee bij de beloftenploeg van Amsterdammers. Daar was de equipe van trainer Jack de Gier helaas niet tegen opgewassen.

In de eerste helft moesten de Almeerders drie tegentreffers incasseren. Noussair Mazraoui, Nouri en Van de Beek (strafschop) waren trefzeker. Dat was een bittere pil, vooral voor doelman Roy Pistoor. De goalie – die de geblesseerde Chiel Kramer verving – maakte zijn officiële debuut in het shirt van City en had zich dat toch anders voorgesteld.

,,Jong Ajax heeft natuurlijk een ploeg met veel kwaliteit, maar dat neemt niet weg dat de goals wel te makkelijk vielen”, zei De Gier na afloop. ,,We wilden het spel van de tegenstander ontregelen, maar werden op de eigen helft teruggedrongen. Eigenlijk moet je juist kort bij elkaar blijven, maar dat lukte niet.”

Na rust werd het leed nog erger toen opnieuw Van de Beek en Cassiera doel troffen. Een monsterscore leek in de maak, maar gelukkig wisten de Almeerders zich enigszins te herpakken. Sterker nog, in zeven minuten tijd was City driemaal trefzeker. Achtereenvolgens vonden Soufyan Ahannach (fraaie actie en schot), Sherjill Mac-Donald (netjes afgemaakt) en Tom Overtoom (strafschop) het net.

,,Bovendien kregen we daarna nog een goede kans op 5-4”, zag ook De Gier. ,,Helaas werd de inzet van Silvester van der Water gekeerd. Maar wat in de eerste helft ontbrak, lukte in die fase van de wedstrijd wel. Dan heb ik het over het vasthouden van de bal en het winnen van duels. Je zag de beleving terugkomen.”

Waar het publiek in het uitvak ludiek begon te zingen over een Almeers kwartiertje, maakte Damil Dankerlui definitief een einde aan het sprankje hoop dat toch was teruggekeerd. De voormalig speler van Almere City scoorde de 6-3. Daarmee was het duel echt gespeeld. Dit Jong Ajax was simpelweg een maatje te groot.

,,We gaan nu weer toewerken naar het duel van vrijdag”, keek De Gier alvast vooruit naar het treffen met FC Eindhoven.

Foto: Soufyan Ahannach vecht een duel uit met Kenny Tete; Pro Shots, Jasper Ruhe

30 januari 2017

Deel dit artikel: