Allereerste Inspiration Academy op 28 januari met Hedwiges Maduro

In 2019 start Almere City FC met de Inspiration Academy. 28 januari is de eerste inspirerende avond, waarbij lokale bedrijven worden gekoppeld aan talentvolle studenten en young professionals op een steeds krapper wordende arbeidsmarkt. Het Almeerse bedrijf Alfen krijgt als eerste de kans om de harten van werkzoekenden te raken. International Hedwiges Maduro is deze avond 'special guest'.

Alfen is een internationale onderneming met innovatieve producten en projecten binnen de elektrische energiewereld. Alhoewel het bedrijf een aardige stempel drukt op het straatbeeld van Nederlandse steden (ze zijn onder andere verantwoordelijk voor de transformatorhuisjes en laadpalen), doet de naam van het bedrijf nog niet standaard een belletje rinkelen. “En daar lopen we met de acquisitie van personeel tegen aan,” zegt Head of marketing Johan de Vries. “Er is een behoorlijke vraag naar technisch personeel, maar via de traditionele media bereik je die specifieke doelgroepen lastig. Mensen zijn vaak verbaasd als ze horen waar en waarmee wij allemaal aanwezig zijn.”

Net als vele andere bedrijven heeft Alfen moeite met het vullen van (de ruim 70) vacatures. Alfen heeft niet alleen interessante mogelijkheden binnen de techniek, maar ook op het gebied van onder andere logistiek, engineering, commercie of administratie. 

Inhoudsevenement
Met de Inspiration Academy wil Almere City FC uiteindelijk een terugkerend platform creëren waar jonge en ambitieuze Almeerders de gelegenheid krijgen om de mensen achter de topwerkgevers van stad en streek persoonlijk te ontmoeten in een ongedwongen sfeer. Vanuit het perspectief van employer branding kan de Inspiration Academy een belangrijk onderdeel uitmaken van de mix. De Vries: “Wij organiseren zelf ook kennismakingssessies, maar dit is een andere aanpak. Hier hebben we het over een inhoudsevenement met diverse sprekers, een mooi platform waar we hopelijk een mooie brede mix met mensen kunnen verwelkomen.”

De eerste Inspiration Academy wordt afgetrapt door achttienvoudig Nederlands International Hedwiges Maduro. Hij vertelt vanaf 19:15 over zijn hoogte- en dieptepunten tijdens zijn carrière, waarin hij onder meer voor Ajax, Valencia, Sevilla, PAOK Saloniki en FC Groningen uitkwam. Naast het verhaal van de ‘local hero’ krijgt uiteraard ook Alfen een moment om de aanwezige talenten te interesseren voor de bedrijfstak in het algemeen en bedrijf in het bijzonder. Niet door een standaard bedrijfspresentatie, maar door het uitlichten van twee opvallende en aansprekende cases.

Mega energiesysteem met opslag in Lagos, Nigeria
Deze casus betreft een grote duurzame energie-installatie voor een cacaofabriek in Nigeria. Het innovatieve systeem combineert zonne-energie, bio-energie uit cacaoschillen en batterijopslag op enorme schaal voor de duurzame productie van elektriciteit en stoom. De installatie garandeert een betrouwbare energievoorziening en bespaart fors op operationele kosten, inclusief meer dan één miljoen liter diesel per jaar. Alfen geeft een inkijk in het proces van totstandkoming, productie, het vervoeren van de producten tot aan de uiteindelijke besparing in Lagos, Nigeria. “Het is een mooi voorbeeld van hoe een Almeers bedrijf, vanuit Almere, over de hele wereld actief is,” zegt de marketing manager. “Niemand zal ons bedrijf zomaar associëren met activiteiten in Nigeria.”

Een duurzaam stadion met een smart grid oplossing van de toekomst
Het Cars Jeans Stadion van ADO Den Haag is voorzien van een energiesysteem dat het laadplein en energieopslag van Alfen te samen met een duurzame productie met elkaar combineert. De gerealiseerde smart grid-oplossing bij het stadion laat de toekomst van de energiemarkt zien, waarin sturing van vraag- en aanbod steeds belangrijker wordt. “Normaal gesproken verliezen gebruikers van zonnepanelen hun overcapaciteit aan het energienet,” zo weet De Vries. “Maar dit is niet persé noodzakelijk. Door gebruik van een batterij kan de overdag geproduceerde zonne-energie bijvoorbeeld 's avonds worden gebruikt en kun je er een business model van maken door overcapaciteit op een prijstechnisch gunstig moment te verhandelen. Dit is onder andere de reden dat steeds meer venues en evenementen hierin duiken.”

Per kwartaal inspireren
De Almere Inspiration Academy is gratis en staat open voor alle jonge, eigenwijze en/of ambitieuze Almeerders. Één keer per kwartaal (een frequentie die bij succes wordt verhoogd naar één keer per maand) staat de RABO Business Lounge in het teken van deze nieuwe inspirerende sessies. Tijdens deze bijeenkomsten staan er iedere sessie één of twee ‘local heroes’ op het podium, aangevuld met best practices van mooie Almeerse topbedrijven.

Aanmelden voor de allereerste Inspiration Academy kan via https://alfen.com/nl/werken-bij/inspiration-academy
 

9 januari 2019

Deel dit artikel: