Almere City FC wint van Griekse gastheer AEK

Almere City FC heeft het internationale oefenduel tegen AEK Athene gisteren (zondag) winnend afgesloten. De equipe van hoofdtrainer Michele Santoni troefde op het AEK Athene Academy-complex de jonge ploeg van de Griekse gastheer met 0-2 af.

Op de einduitslag was niets af te dingen. Almere City FC domineerde vanaf de allereerste minuut en was de bovenliggende partij op basis van inzet en gretigheid. Het veldoverwicht leidde in de eerste helft tot enkele kleine kansjes, maar echt gevaarlijk werd het in ieder geval de eerste acte niet.

Bijna had de wedstrijd een ander verloop gehad. Keeper Timo Plattel misrekende zich bij het onschadelijk maken van een sporadische Griekse aanval en bracht hierbij Efthymios Christopoulus ten val. De scheidsrechter van dienst greep naar een rode kaart, maar leek zich daarna te bedenken. Het voorval lag aan de basis van een harde pot, waarbij de graspollen letterlijk door de lucht vlogen. 

Het publiek moest tot halverwege de tweede helft wachten voor de openingstreffer. De 0-1 volgde op een inschattingsfout van een Griekse verdediger, waardoor invaller Kevin Luckassen een vrije doortocht naar de keeper kreeg. De aanvaller hield het hoofd koel en wist de bal voorbij keeper Panagiotis Gkinis te prikken.

Tim Receveur mocht vijf minuten voor tijd de marge verdubbelen met een schitterende volley. De aanvoerder pakte de bal op de pantoffel en krulde de bal op magistrale wijze in het doel. Bijna had Receveur zich nog voor het laatste fluitsignaal onsterfelijk gemaakt met een tweede mooie treffer. Op Maradonna-achtige wijze slalomde hij zich voorbij zes verdedigers, alleen maar om zijn inzet voor langs het doel te zien verdwijnen.

Almere City FC vervolgt vandaag het trainingskamp in Athene met een culturele dag, waarbij een bezoek aan de Akropolis op het programma staat. Vanavond volgt dan een laatste trainingssessie op Griekse bodem, alvorens het team morgen voor dag en dauw de koffers pakt en terugreist naar Nederland.

Aanstaande zondag start Almere City FC de tweede seizoenshelft met een thuiswedstrijd tegen FC Volendam.
 

Foto: Public Relations AEK Athene

6 januari 2019

Deel dit artikel: