Anton Scheutjens volgt Jan Splinter op als keeperstrainer

Anton Scheutjens is de nieuwe keeperstrainer van Almere City FC. De 50-jarige oefenmeester tekent een contract tot het einde van dit seizoen. Scheutjens volgt eind deze maand Jan Splinter op, die de komende drie jaar voor Ajax in China werkzaam zal zijn.

 

 

 

Scheutjens heeft al behoorlijk wat ervaring als keeperstrainer. Hij is afkomstig van het Deense FC Kopenhagen, waar hij sinds 2013 dezelfde functie bekleedde. In de vijf voorgaande jaren was hij keeperstrainer van de A-selectie van PSV. In zijn carrière als doelman kwam Scheutjens uit voor Roda JC en Go Ahead Eagles. Hij begon zijn trainersloopbaan bij Helmond Sport.

,,Wij zijn heel blij met het aantrekken van Anton Scheutjens”, reageert technisch directeur Robert Maaskant. ,,In zijn actieve carrière heeft Anton zelf onder de lat gestaan en als keeperstrainer heeft hij gewerkt in de absolute top. Hij is gedreven en passievol. Met Anton hebben wij een waardige opvolger aangesteld voor Jan Splinter, die wij bijzonder dankbaar zijn voor zijn inzet in de afgelopen jaren. Zowel bij het eerste elftal als in de Almere City Football Academy. Wij wensen Jan veel succes met zijn nieuwe uitdaging.”

Splinter verlaat Almere City FC na 5,5 jaar en gaat voor Ajax aan de slag bij het Chinese Guangzhou R&F. ,,Ik heb hier een prachtige tijd gehad, waar ik met veel plezier op terugkijk”, vertelt Splinter. ,,Nu is het tijd voor een nieuwe uitdaging. Deze kans kwam voorbij en die wil ik met beide handen aanpakken. Het zal een bijzondere ervaring worden, in een totaal andere cultuur. Ik kijk uit naar dit nieuwe avontuur.”

Foto: Ron Baltus, www.sportshots.pro

21 december 2018

Deel dit artikel: